Villa økte avstanden til Liverpool

Formlaget Aston Villa slo Fulham hjemme på Villa Park.

Tyrone Mings stusset et hjørnespark fra John McGinn i mål midtveis i første omgang på Villa Park, og det var nok til å sikre Unai Emerys mannskap seieren mot Fulham i den mest interessante kampen i Premier League tirsdag kveld sett med Liverpool-øyne.

Resultatet betyr at Aston Villa klatret forbi Tottenham på tabellen, og opp på femteplass, med 54 poeng på 22 kamper. Spurs på plassen bak har ett poeng mindre, men også en kamp mindre spilt. 

Liverpool på sjuendeplass har fire poeng mindre enn Villa, men også to kammper mindre spilt. Liverpool kan med andre ord ta seg forbi både Aston Villa og Tottenham om de vinner kampene de har til gode på de to rivalene.

Hodgsons første tap

På nedre halvdel av tabellen tok Wolverhampton et langt steg mot fornyet Premier League-kontrakt ved å slå Roy Hodgsons Crystal Palace 2-0 på Molineux. Dette var Hodgsons første tap etter at han tok over som Palace-manager igjen.

Et tidlig selvmål av Joachim Andersen, og et straffespark dypt på overtid satt i mål av Ruben Neves, sørget for at oransjetrøyene tok alle tre poengene.

Wolves er dermed oppe på 13. plass med 37 poeng, noe som er like mange poeng som Palace på 12. plass.

Det viktige bunnoppgjøret mellom Leeds og Leicester på Elland Road endte 1-1.

Det var Sinisterra som sendte vertene i føringen etter 20 minutters spill, mens Jamie Vardy utlignet i det 80. minutt.

Poengdeling var nok et resultat som ingen av lagene var særlig fornøyd med, da både Leeds og Leicester vil bli passert av Everton dersom blåtrøyene vinner kampen de har til gode på de to lagene rett over nedrykksstreken. Everton vil i så fall henvise Leicester til en posisjon under streken. Resultatet gir også Nottingham Forest fornyet håp om å berge plassen i Premier League.