Derfor ba Gerrard om at Klopp skulle være tålmodig med Curtis Jones, da tyskeren tvilte på scouseren

Liverpool-legenden var Jones trener i 18 måneder under hans tid i akademiet, og har spilt en viktig rolle i hans utvikling.

Da Steven Gerrard var trener for Liverpool U18 lag fra begynnelsen av 2017 til sommeren 2018, var det spesielt en unggutt som markerte seg for laget hans. 

For da scouseren trente U18-laget, var det tilfeldigvis en annen midtbanespiller fra Liverpool - Curtis Jones - som hadde begynt å markere seg for akademiet. 

Siden den gang har ikke kurven bare gått oppover for den unge scouseren, men i de siste månedene har han vist at han hører hjemme på Liverpools førstelag. Per dags dato er han fast i Klopps startellever, etter flere viktige bidrag de siste månedene. 

I et langt intervju med The Anfield Wrap åpner Gerrard opp om tiden hans med Jones i akademiet. 

Hadde viktige personlighetstrekk

Gerrard ønsker ikke å få skrevet på seg æren for midtbanespillerens utvikling, og sier det handler mer om trenerne som hadde unggutten før ham. 

– Jeg vil ikke si at jeg hadde en nøkkelrolle i utviklingen til Curtis Jones, bare en liten rolle. Det er trenerne før meg som har spilt en viktig rolle - ledet av Alex Inglethorpe - ved å forberede ham til profesjonell fotball. 

– Å arbeide med ham i 18 måneder var spesielt for meg - det er det man ønsker som trener, arbeide med talenter og hjelpe dem med å klare seg i seniorfotballen. Det endrer seg når man blir profesjonell - da er det yrket deres, og det er slutt på moroa.  

LÆRT AV DEN BESTE: Gerrard gir råd til daværende 16-åring Jones i 2017.

LÆRT AV DEN BESTE: Gerrard gir råd til daværende 16-åring Jones i 2017.

Gerrard ble fortalt i den første samtalen sin med akademidirektør Alex Inglethorpe at Jones var en nøkkelspiller i den gruppen. Det tok ikke lang tid før Liverpool-legenden skjønte hvorfor. 

– Alex gjorde det klart for meg i den første samtalen at Curtis var en nøkkelspiller i den gruppen. Det handlet om at han hadde den beste teknikken, var lokal og hadde den rette mentaliteten. Han ønsket å vinne og hadde konkurranseinstinkt, selv om han var litt uraffinert, forteller Gerrard. 

– Curtis elsket å spille fotball, ville alltid ha ballen, gjemte seg aldri på banen og ønsket alltid å konkurrere. Det er egenskaper man trenger for å spille for Liverpool, og Curtis hadde det allerede da han var 16-17 år. 

Mount skal foretrekke Manchester foran Liverpool

Mount skal foretrekke Manchester foran Liverpool

Se hva Firmino delte ut i avskjedsgave til de ansatte

Se hva Firmino delte ut i avskjedsgave til de ansatte

Brasilianeren hadde forberedt 200 gaveesker med blant annet en egen parfyme.

Nyervervelser gir ny utfordring

Mye tyder nå på at Liverpool kommer til å hente inn flere forsterkninger på midtbanen. Da er Gerrard tydelig på at 22-åringen må ta utfordringen på strak arm.  

– Nå må han ta utfordringen i pre-season, og sørge for at ingen kan ta fra ham plassen i laget. Han spiller med selvtillit nå og påvirker kamper positivt, men det må han gjøre hver kamp nå. 

– Jurgen kommer til å utfordre ham ved å hente nye spillere, og man må bevise hver dag at man fortjener å spille. 

Måten Gerrard gjorde det på, og sørget for at han fikk spille over 700 kamper for Liverpool, var ved å være den beste på treningsfeltet. 

– Hver dag sørget jeg for at ingen var bedre enn meg i trening og at ingen var bedre enn meg på en daglig basis. Da kunne jeg se manageren i øynene og si at «jeg fortjener å spille i dette laget». Den mentaliteten må man ha i Liverpool, hvis ikke varer man ikke lenge. 

KONKURRENTER: Liverpool kommer til å hente midtbanespillere i sommer.

KONKURRENTER: Liverpool kommer til å hente midtbanespillere i sommer.

Ba Klopp stole på Curtis - nå høster han gevinsten

Liverpool-legenden er ikke i tvil om at Jones har det som skal til for å befeste sin posisjon i Liverpool. Da Klopp var usikker på scouserens utvikling, ba Gerrard tyskeren om å stole på Jones. 

– Jeg vet at han har mentaliteten. Jeg husket en samtale jeg hadde med Jürgen om Curtis, og han sa at det var noen områder som måtte forbedres og slike ting. Jeg sa at jeg forsto det - spesielt ettersom han (Jones) var mer på Melwood på det tidspunktet - men at han burde stole på Curtis. 

– Hva enn du tenker om ham, bør du beholde ham og stole på ham, fordi han kommer ikke til å skuffe deg. Når du har fått orden på de små feilene, kommer han til å kjempe for deg, og aldri skuffe deg. 

Nå mener han vi for alvor begynner å se hva Curtis Jones kan tilby på sitt beste.

– Når Curtis er på det riktige stedet fysisk og mentalt, trenger man ikke bekymre seg for teknikken. Når jeg har sett ham de siste kampene, ser jeg den fysiske tilstedeværelsen hans. Når man har Curtis i den formen, får man se den ekte Curtis Jones. 

– Han kan nå hvor langt han vil - han har alt som skal til for å bli en av Premier Leagues beste spillere. Han har profilen, fysikken, teknikken og mentaliteten. 

Hele intervjuet kan lyttes til på The Anfield Wraps hjemmeside, ved å følge denne linken

Tallene som viser hvordan Mac Allister kan bekle ulike roller

Tallene som viser hvordan Mac Allister kan bekle ulike roller

Hva slags type spiller er det Jürgen Klopp & Co jakter egentlig?

Lampard avviser at Chelsea tar lett på United-oppgaven i Liverpools «skjebnekamp»

Lampard avviser at Chelsea tar lett på United-oppgaven i Liverpools «skjebnekamp»

Liverpool er avhengige av at Chelsea slår Manchester United denne uka.