Vi fulgte den siste runden av Premier League:Det blir Merseyside-derby neste år også – Leeds og Leicester til Championship

Everton vant på Goodison Park og reddet plassen. Vi fulgte den siste serierunden i Premier League.

Liverpool hadde ikke noe annet enn æren å spille for i dagens kamp mot Southampton. De røde var sikret en femteplass før runden, mens hjemmelaget skulle til Championship. Den situasjonen gjaldt ikke for alle klubbene i Premier League.

Den største spenningen var i bunnen av tabellen, hvor tre storklubber kjempet om en sikker plass.

Status før kampstart var Leeds på 19. plass, Leicester like over og Everton på trygg grunn. Det to førstnevnte trengte dermed en seier for å ha et håp om en fornyet kontrakt, mens det kunne holde med uavgjort for Sean Dyches menn. Det ble dramatisk.

Kampen om en Europa League Conference-plass var også i spill inn i den siste runden. Aston Villa kunne med seier sikre seg plassen, med Tottenham et poeng bak. London-klubben møtte Leeds, og ingenting annet enn seier var godt nok for noen av lagene.

Vi fulgte den siste runden av denne sesongens Premier League, og slik endte det!

HETT: Det ble høy temperatur og mye dramatikk da Bournemouth gjestet Everton på Goodison Park.

Nedrykkskampen

Det første målet i nedrykkskampen kom allerede etter minuttet spilt, men det var Tottenham som gikk opp i ledelsen mot desperate Leeds. Målet ble først sjekket på VAR, men ble etter hvert godkjent av dommer.

Det skjedde lite i de tre kampene inn mot pause, men plutselig ble endret alt seg på tampen av omgangen. Harvey Barnes og Leicester gikk opp i ledelsen hjemme mot West Ham, og sendte Everton under streken. Et høyt gisp kunne høres fra Goodison Park.

Merseyside-klubben trengte scoring i andre omgang, eller en utligning av West Ham på King Power Stadium.

Tidlig i den andre omgangen gikk også Tottenham opp i 2-0 på Elland Road, og i det øyeblikket virket de hvitkledde ganske ferdig. De reduserte riktignok, men kampen endte til slutt 4-1 i favør London-klubben.

Men dramaet var ikke over av den grunn. Everton trengte scoring, og den kom også! Goodison Park eksploderte da Abdoulaye Doucoure sendte hjemmelaget i ledelsen i det 57. minutt. Leicester var igjen under streken.

Revene gjorde jobben sin, og vant til slutt 2-1, men det gjorde Everton også. Sean Dyches menn holdt ut resten av kampen, inkludert 10 (!) tilleggsminutter, og kunne juble for en fornyet plass i ligaen.

Leeds og Leicester må ta den tunge veien ned til Championship, mens det også neste år blir Merseyside-derby i Premier League.

TÅREVÅTT: Luke Ayling og Leeds må ta turen ned til Championship igjen etter tre år i det gode selskap.

Kampen om topp 7

Det var nedrykkskampen som fikk mest oppmerksomhet i opptakten til den siste runden, men litt høyere på tabellen ble det også kjempet om tabellplasseringer. Hvem ville kvalifisere seg til Europa League Conference? Tottenham eller Aston Villa?

Før avspark lå Unai Emerys menn på syvende plassen, med de hvitkledde like bak. Tottenham gikk tidlig opp i ledelsen, og fikk låne posisjonen i noen få minutter, før Douglas Luiz og Villa også scoret.

Status quo i kampen om topp 7, men plutselig utlignet Brighton. Sørkystklubbens mål ble likevel annulert like etterpå, og få minutter senere stod det også 2-0 til hjemmelaget etter mål av Ollie Watkins.

Villa så ut til å ha god kontroll på kvalifiseringsplassen, men like før pause scoret Brighton igjen, og denne gangen ble målet stående.

I den andre omgangen gikk Tottenham opp i 2-0, 3-1 og til slutt 4-1, men det hjalp lite. Aston Villa holdt stand mot Brighton og tar dermed en knallsterk syvende plass.

Det hadde få trodd da Steven Gerrard fikk fyken i klubben på høsten i fjor.

KVALIFISERT: Unai Emery har blitt kjent som en magiker i de europeiske turneringene. Hvor langt kan Aston Villa nå i Europa League Conference neste sesong?

Slik endte det

Det ble også spilt fem kamper av mindre betydning i ettermiddag. Liverpool spilte som kjent 4-4 mot Southampton, mens City gikk på et 0-1 tap mot Brentford.

Manchester United snudde til seier hjemme mot Fulham, og Arsenal leverte festfotball foran eget publikum. Chelsea og Newcastle spilte uavgjort på Stamford Bridge.

Resultater i den siste serierunden:

Arsenal - Wolverhampton 5-0 (ARS: Granit Xhaka x2, Bukayo Saka, Gabriel Jesus, Jakub Kiwior)

Aston Villa - Brighton 2-1 (AV: Douglas Luiz, Ollie Watkins - BHA: Deniz Undav)

Brentford - Manchester City 1-0 (BRE: Ethan Pinnock)

Chelsea - Newcastle 1-1 (CHE: Kieran Trippier, selvmål - NEW: Anthony Gordon)

Crystal Palace - Nottingham 1-1 (CRY: Will Hughes - NOT: Taiwo Awoniyi)

Southampton - Liverpool 4-4 (SOU: James Ward Prowse, Kamaldeen Sulemana x2, Adam Armstrong - LFC: Diogo Jota x2, Roberto Firmino, Cody Gakpo)

Everton - Bournemouth 1-0 (EVE: Abdoulaye Doucoure)

Leeds - Tottenham 1-4 (LEE: Jack Harrison - TOT: Harry Kane x2, Pedro Porro, Lucas Moura)

Leicester - West Ham 2-1 (LEI: Harvey Barnes, Wout Faes - WHU: Pablo Fornals)

Manchester United - Fulham 2-1 (MUN: Jadon Sancho, Bruno Fernandes - FUL: Kenny Tete)

Da forsvaret hadde tatt ferie i sola, var hvertfall angrepet på jobb

Spillerbørs og folkebørs etter Southampton - LiverpoolDa forsvaret hadde tatt ferie i sola, var hvertfall angrepet på jobb

Jürgen Klopp hadde nok ikke vært like avbalansert om kampen hadde hatt større betydning.