Klopp om topp fire: – For seks kamper siden ville ingen ha trodd vi ville være i denne posisjonen

Jürgen Klopp konstaterer at ingenting er avgjort i kampen om Europa-plassene.

– For seks kamper siden ville ingen ha trodd vi ville være her (i denne posisjonen). Vi kan ikke gjøre mer enn å vinne fotballkamper. Om Manchester United spiller sine kamper på den måten de ønsker vil de være syv poeng unna og det vil bli veldig vanskelig å hente, sier Jürgen Klopp til BBC.

Champions League har vært avblåst og dødt en stund, men når ballen først begynner å rulle er det utrolig.

– Momentum er en nøkkel i sport og hvis du kan få det i kamper, du kan se hva det betyr for Jürgen Klopp. Jeg tror i april de var 12 poeng bak topp fire og 15 bak Manchester United, nå er det bare et poeng, riktignok med to kamper til gode. Men de vil sette press på Manchester United med den måten formen deres form er for øyeblikket. Han (Klopp) vet at etter en slik skuffende sesong, om han kan klare topp fire og hvor viktig det vil være for laget og å tiltrekke seg spillere, sier tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp.

«God save the King» møtte protester på Anfield, men er det for sent å redde Champions League?

Kampkommentar Liverpool - Brentford: «God save the King» møtte protester på Anfield, men er det for sent å redde Champions League?

Den egyptiske kongen var i 100 og Liverpool setter hvertfall ordentlig press på Manchester United.

Kommentar 06.mai 21:00
Salah satte nye rekorder, og sørget for at Liverpool puster Manchester United i nakken

Salah satte nye rekorder, og sørget for at Liverpool puster Manchester United i nakken

Liverpool er bare poenget bak Manchester United i kampen om topp fire, før Uniteds bortekamp mot West Ham søndag.

Nyheter 06.mai 21:02

– Vi må sørge for at vi avslutter og vi avslutter situasjonen på beste mulige måte, fastslår Klopp.

Mye å spille for i innspurten

Akkurat nå har Newcastle på tredjeplass har 65 poeng, Manchester United 63, Liverpool 62, Tottenham 57 og Brighton 55. Newcastle og Liverpool har den beste målforskjellen, mens Liverpool og Tottenham har spilt flest kamper.

– Vi vet det. Brighton, hvis de vinner alle sine kamper til gode som absolutt er mulig er de over oss. Det er en interessant periode. Vi må sørge for å holde lagene bak oss, bak oss fordi de kommer. Ingenting er avgjort og det er bra, sier Klopp til Sky Sports.

Brentford best i Europa

Etter kamp var det en smilende og lett Liverpool-trener som pratet, i kontrast med mannen som har opplevd sin tøffeste periode i Anfield-tida.

– Seks seire er veldig spesielt. Kampen i dag var veldig spesiell. Det var den beste defensive dødball-økta jeg noen gang har sett fordi det var så mange. Første omgang, vi skape mange gode muligheter og spilte skikkelig godt. Jeg tror ikke (Brentford) hadde mange sjanser for å være ærlig.

Prestasjonen blir bedre med tanke på at Liverpool også slo Fulham i midtuka, mens Brentford hadde en full treningsuke.

«The Bees» har og vært en ekkel motstander for storklubbene. Det ble 3-3 i London 25. september 2021, og Liverpool røyk 1-3 2. januar i år.

– De er det beste dødball-laget i europeisk fotball. Mot Nottingham Forest, hver eneste dødball førte til kaos i vår boks. I dag var det en massiv forbedring. Vi trengte det. 1-0 er et flott resultat, «clean sheet» og tre poeng, alt er fint.