– Han har gjort en stor forskjell

Jordan Henderson mener Trent Alexander-Arnold kan ta en god del av æren for lagets gode form - og kapteinen regner med det blir lagt merke til hos landslagssjefen.

I forbindelse med et besøk på Springfield School i Crewe har Liverpool-kaptein Jordan Henderson latt seg intervjue av journalist Henry Winter i The Times, og der ble blant annet Liverpools gode form og Trent Alexander-Arnolds nye rolle tema. 

– De siste ukene har vært viktige for oss, og vi har gjort noen taktiske endringer. Trent er nok den største endringen, og han har gjort en stor forskjell. Det endrer min rolle og flere andre sine roller. Flere spillere må tilpasse seg, men det har fungert så godt for hele laget og for Trent selv også, sier Henderson.

På spørsmål om scouseren er den beste pasningsspilleren Hendo har sett, er svaret følgende. 

– Sannsynligvis. Han er oppe der med de beste jeg har spilt med. Stevie var også en utrolig pasningsspiller. Det føles annerledes når spillere som Stevie og Trent spiller ballen, for de gjør det på en annen måte enn alle andre. Trent er definitivt helt spesiell, sier Henderson.

Populære blir de aldri. Men Howard Webbs nye program kan gi dommerne et viktig løft

Populære blir de aldri. Men Howard Webbs nye program kan gi dommerne et viktig løft

Den nye dommersjefen ser ut til å ha forstått hva nøkkelen er for å gjøre dommerne mindre upopulære hos supporterne.

Kommentar 19.mai 21:01
– Jeg vil vite hvor pengene går

– Jeg vil vite hvor pengene går

Jürgen Klopp sier én kamps karantene er ok, og legger til at han håper den saftige boten går til et godt formål.

Tilbake på landslaget

Alexander-Arnold spilte bare en perifer rolle da England tok seg til kvartfinalen under VM i Qatar, og i den første landslagssamlingen i 2023 var ikke høyrebacken i troppen til landslagssjef Gareth Southgate. 

Landslagssjefen var til stede på King Power Stadium og fikk se Alexander-Arnold fortsette å dominere i sin nye rolle da Liverpool vant 3-0. Spørsmålet nå er om den gode formen på klubblaget fører til at 24-åringen er tilbake på landslaget når de skal spille kvalik til EM i 2024 i juni.

– Jeg tror han kunne spilt en liknende rolle på landslaget, sier Henderson, som foreløpig er fast inventar i Southgates tropper. 

– Om det er som ren midtbanespiller eller om det blir på samme måte som i Liverpool, handler om hva Gareth foretrekker. Men han har definitivt gitt Gareth noe å tenke på de siste ukene, sier Liverpool-kapteinen og legger til: 

– Jeg er sikker på at Gareth kommer til å tenke hardt på hvordan han kan få det beste ut av Trent og hvilken posisjon han mener er riktig for ham, men Trent har så mange egenskaper at du må forsøke å få han inn på laget. 

– Jürgen er verdens beste manager

I intervjuet ble det også litt tid til å snakke om livet i Liverpool under ledelse av Jürgen Klopp, og Henderson er ikke i tvil om hva han synes om tyskeren. 

– Jeg har vært heldig som har jobbet med mange gode managere, og for meg er Jürgen verdens beste manager. Han har alt du kan ønske deg - god med spillerne, aura, og evnen til å motivere spillere på treningsfeltet, få frem det han ønsker av dem, og måten han stiller krav for å få det beste ut av oss. 

– Bare se på hva han har gjort, ikke bare med Liverpool, men med Mainz og Dortmund. Det har alltid vært der, og derfor er han blant de beste managerne gjennom tidene, sier Henderson.

32-åringen har også dyp respekt for Klopps rival i Manchester City, Pep Guardiola. 

– Han er så god taktisk og har så mye kunnskap om spillet. Hans filosofi rundt fotball er noe jeg setter pris på, selv om det har kostet oss noen titler de siste årene, legger han til.

Lørdag skal Henderson og Liverpool jakte sin åttende strake seier når Aston Villa gjester Anfield. Kampstart er klokken 16.

Snart er det bare to igjen fra Klopps første lagbilde

Snart er det bare to igjen fra Klopps første lagbilde

James Milner og Roberto Firmino er blant de få spillerne som har vært med på hele Jürgen Klopps regjeringstid på Anfield.

Innsikt 18.mai 14:23
Etter at Emery tok over Villa er det bare City, Arsenal og Liverpool som har vært bedre

Etter at Emery tok over Villa er det bare City, Arsenal og Liverpool som har vært bedre

45 av Villas 57 poeng er vunnet under spanjolens ledelse, og kun Manchester City har tatt flere i 2023.