Her er forklaringen på det annullerte målet

Premier League så det nødvendig å forklare avgjørelsen til dommerteamet.

De fleste trodde Cody Gakpo hadde satt inn et viktig utlikningsmål etter 54 minutter i lørdagens kamp mellom Liverpool og Aston Villa, men etter en lang VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. 

I motsetning til en vanlig offside-annullering dreide det seg her om en subjektiv offside-avgjørelse. Luis Diaz headet ballen tilbake i banen og den traff Villa-forsvarer Ezri Konsa, før den havnet hos Virgil van Dijk, som var offside-plassert da ballen traff hodet til Diaz. 

Se situasjonen øverst i saken!

Bobby reddet poeng i avskjeden. Det var mulig takket være landsmannen i buret

Spillerbørs og folkebørs: Bobby reddet poeng i avskjeden. Det var mulig takket være landsmannen i buret

Her er spillerbørsen etter sesongens siste hjemmekamp.

Kommentar 20.mai 18:08
Se høydepunktene fra sesongens siste hjemmekamp

Se høydepunktene fra sesongens siste hjemmekamp

Liverpool spilte uavgjort mot Aston Villa på Anfield.

Spørsmålet videodommer Tony Harrington stilte seg var om Konsa gjorde en bevisst handling da han sparket ballen, eller om det var en tilfeldig berøring. Han falt ned på det siste, og anbefalte hoveddommer John Brooks å se på situasjonen igjen. Brooks falt ned på samme konklusjon, og annullerte scoringen - til stor frustrasjon hos Liverpool-benken.

Dermed måtte Liverpool fortsette å jage utlikningsmålet, som til slutt kom etter 89 minutter da Roberto Firmino scoret i sin siste kamp på Anfield.

Brooks og Harrington havnet for øvrig i søkelyset også i første omgang, da Cody Gakpo fikk en stempling i brystet av Villa-forsvarer Tyrone Mings. Brooks viste det gule kortet, og Harrington falt ned på at det ikke var en klar og åpenbar feil.