18 år siden i dag: – Istanbul var fansens beste prestasjon

I dag er det 18 år siden miraklet i Istanbul, og Steven Gerrard minnes magien.

– Folk spør meg hele tiden, ’hva er er din beste prestasjon?’, sier Steven Gerrard i det ferske programmet Retro Review Show, som kommer på LFCTV og LFCTV GO i dag.

– Det var fansens beste prestasjon gjennom min karriere fordi å være 3-0 under, jeg følte meg fysisk dårlig, jeg er sikker på at de følte seg mye verre enn oss fordi når du er på sida er det ikke i din kontroll.

Captain Fantastic snakker selvfølgelig om Istanbul 2005. I dag er det 18 år siden miraklet på Atatürk Olympic Stadium.

Hyller støtten de fikk

Carlo Ancelottis Milan ledet 3-0 til pause. Liverpools tilreisende sang fortsatt. Resten er fotballhistorie.

– Men at de forble med oss og fant den stemmen og støtten, etter den prestasjonen vi gav kollektivt, var utrolig, deler Gerrard.

– Når folk spør meg, ’hva er fansens beste prestasjon?’ var det på Anfield Chelsea i semifinalen men på reise, Istanbul for meg var den beste fan-prestasjonen.

Gerrard ville ta ordet 

Hva som skjedde i garderoben den mai-kvelden har naturlig nok fått mye oppmerksomhet. Liverpool kom ut som et nytt lag, med fornyet håp.

– Det er en del av deg som sier det er over.

– Men det er også en del hvor du tenker, ’la oss starte på nytt, la oss prøve å få et tidlig mål, la oss prøve å gi fansen noe, en bit av stolthet, en bit av håp, og la oss ikke gjøre det pinlig’. Fordi etter den førsteomgangen kunne vi ha vært fem eller seks bak ved pause.

Optas analysemaskin gir Liverpool to prosent sjanse for Champions League-spill

Optas analysemaskin gir Liverpool to prosent sjanse for Champions League-spill

Mye må til, men fortsatt lever et ørlite håp på Anfield.

Se hva Firmino delte ut i avskjedsgave til de ansatte

Se hva Firmino delte ut i avskjedsgave til de ansatte

Brasilianeren hadde forberedt 200 gaveesker med blant annet en egen parfyme.

Selv var kapteinen ivrig på å ta ordet. Han hadde mye på hjertet.

– Jeg minnes at jeg ønsket å snakke, ønsket å komme inn tidlig, ønsket å si mitt raskt men hadde respekt for Rafa til å la han ha sitt øyeblikk.

– Det var mye oppstyr rundt en skade og det byttet som vi måtte gjøre, men det var veldig viktig å respektere Rafa, det var hans scene, og åpenbart la han komme til først. Men jeg klødde etter å få et par ting ut.

I dag kan vi og minnes en annen triumf. Bob Paisley hentet hjem den første europeiske pokalen i Roma i 1977. Kaptein den gang var Emlyn Hughes.