Kommer til å spille nasjonalsangen– Liverpool settes i en situasjon der alt som skjer vil være galt

Lørdag er det kroning av Charles i London.

Kongehuset står ikke veldig sterkt på Merseyside, og i onsdagens kamp mot London-klubben Fulham kunne en høre The Kop synge «You can stick your coronation up your arse».

På lørdag skal Charles krones til konge – og flere Premier League-klubber har store planer for hvordan det skal markeres.

Hvordan det skal markeres i Liverpool har derfor blitt et ganske stort tema, og ifølge iNews heller LFC mot å spille nasjonalsangen på Anfield på lørdag, etter at Premier League sterkt oppfordret klubbene til å gjøre det for å markere kroningen av kongen.

Premier League har vært i kontakt med alle klubbene som har hjemmekamper, og har oppfordret dem til å spille nasjonalsangen og vise de offisielle portrettbildene av den nye kongen. Nå har ikke Anfield noen storskjerm, så det siste blir ikke tema der. 

Oppdatert: Liverpool FC har gått ut og bekreftet at nasjonalsangen vil spilles:

«Før avspark, og etter ønske fra Premier League om å markere kroningen, vil spillere og dommere stille seg rundt midtsirkelen mens nasjonalsangen spilles. Det er selvsagt et personlig valg hvordan de inne på Anfield vil markere denne begivenheten, og vi vet at noen supportere har sterke meninger rundt det», skriver klubben.

Reagerer

En som reagerer på oppfordringen fra Premier League er journalisten Tony Evans. Han mener det setter Liverpool i en posisjon der de ikke kan vinne. Skulle Liverpool si nei til å spille nasjonalsangen, vil de slaktes for det. Spilles den, er det supporterne som vil få gjennomgå fordi det virker veldig sikkert at den ikke kommer til å synges med på. Det er nok det motsatte som vil skje – som en har sett flere ganger på Wembley.

Daniel Nicolson, en tydelig stemme kjent fra Spirit of Shankly og Boss Nights, mener det er galskap av klubben dersom de spiller nasjonalsangen. Han stiller spørsmålet om det er verdt all aggresjonen som vil komme i etterkant uansett.

Kroningen av Charles skjer på lørdag. Liverpool har hjemmekamp mot Brentford kl. 18.30 norsk tid den dagen. En kamp som vises på Viaplay og TV3+.

Denne uken er det overtidsmål som er tema i quizen

Denne uken er det overtidsmål som er tema i quizen

Her er denne ukens quiz. Hvor bra klarer du å gjøre det?

Supporterklubben 05.mai 08:25
Støtt fotballtrøyefredag 2023

Støtt fotballtrøyefredag 2023

Bli med i kampen mot barnekreft! Fredag 5. mai oppfordrer vi alle til å ta på seg fotballdrakt.

Supporterklubben 03.mai 13:37