– Mo elsker å være her

Egypterens Instagram-innlegg ble en «snakkis» på fredagens pressekonferanse.

Sesongens store skuffelse ble et faktum da Manchester United slo Chelsea 4-1 på torsdag. Liverpool skal ikke ut i Champions League til høsten, men må heller godta en deltakelse i den mindre prestisjefulle Europa League i 23/24-sesongen.

Det fikk Mohamed Salah til å ta til Instagram for å lufte sin skuffelse. Egypteren har levert en god sesong på Anfield, men fritar ikke seg selv for ansvaret.

– Jeg er totalt knust. Det er ingen unnskyldning for dette. Vi har hatt alt vi trenger for å nå neste års Champions League, men vi mislyktes. Vi er Liverpool og å kvalifisere oss for den turneringen er et absolutt minstekrav. Jeg beklager, men det er for tidlig med et oppløftende eller optimistisk innlegg. Vi skuffet dere og oss selv, skrev 31-åringen like etter torsdagens kamp på Old Trafford.

Innlegget har skapt interesse både her til lands, men også i England. Jürgen Klopp fikk spørsmål om noen i klubben ønsket å forlate Merseyside på bakgrunn av utelatelsen fra det gode selskap.

– Det er en helt normal reaksjon. Jeg har bare hørt hva han sa. Jeg kunne ikke lese eller se noe som antydet det. Mo elsker å være her, og var en del av beklagelsen. Alt er fint, sa tyskeren til pressen ifølge Liverpool Echo.

Jürgen Klopp tok sin kantspiller i forsvar, og forklarer situasjonen som en helt normal reaksjon til en dårlig nyhet.

– Han har helt rett, for det er ikke et riktig øyeblikk å sende optimistiske meldinger. De kan kanskje komme noen timer eller dager senere.

Ifølge tyskeren satt smilene løst «dagen derpå» etter det skuffende resultatet på Old Trafford.

– Jeg så ham i kantinen og han smilte. Jeg vet ikke hvorfor, og jeg spurte ikke, men han er ikke i dårlig humør. Det er ikke mer til den historien, fortsatte Klopp.

Tolererer ikke slike krav

Klopp er godt kjent som en lojal type i fotballverdenen. I løpet av over tjue år i treneryrke har han stått med klubbene sine i tykt og tynt, både på Anfield og i Tyskland. Det er noe han også krever av spillerne sine.

– Hvis en spiller kommer til meg å sier: «Vi kvalifiserte oss ikke til Champions League, og jeg vil reise» så ville jeg kjørt ham til en annen klubb selv. Det er noe jeg aldri vil forstå.

Tyskeren har uansett gode nyheter å komme med, for så langt har ikke en spiller kommet med et slikt krav inn mot den neste sesongen. Det gjelder også Salah naturligvis, selv om egypteren er svært skuffet over seg selv og lagets prestasjoner.

– Jeg er ansvarlig for dette, så da kan jeg naturligvis ikke gå. De spør meg kanskje om de kan ta en ekstra fridag etter ferien. Å forlate klubben har aldri vært i samtalene våre, avsluttet han.

De røde møter Southampton i sesongens siste kamp søndag 17.30. Kampen sendes direkte på Viaplay og V Sport PL 2.

– Jeg håper han kan være med på treningsleiren

Jürgen Klopp kom med skadeoppdatering:– Jeg håper han kan være med på treningsleiren

Jürgen Klopp kom med en oppdatering på Stefan Bajcetics skade.

Nyheter 27.mai 00:18
En ny unggutt banker på førstelagsdøren

Trofè, målpoeng og nesten opprykk:En ny unggutt banker på førstelagsdøren

Conor Bradley kan bli løsningen på et langvarig problem for Jürgen Klopp.

Nyheter 26.mai 21:47