Nå er vi oppe i 37 prosent…

Sjansene for Champions League-spill neste sesong øker litt og litt.

Det er ikke mange ukene siden supercomputere og analyseprogrammer nærmest hadde avskrevet Liverpool i topp fire-kampen, slik mange andre også gjorde.

Fivethirtyeight.com sin spåkule anslo at det var under ti prosent sannsynlig at de røde skulle klare topp fire denne sesongen. Men etter hvert som seierne har tikket inn og de to lagene foran har vaklet litt, har sannsynligheten økt litt etter litt.

Nå er vi oppe i 37 prosent, og vi må helt tilbake til januar for å finne forrige gang maskinen hadde såpass tro på at Liverpool skulle klare å kvalifisere seg til Champions League.

De røde er fremdeles outsidere, men har en langt mer realistisk mulighet nå enn vi trodde var mulig for kort tid siden.

– Ikke i våre hender

Etter seieren over Leicester fikk manager Jürgen Klopp nok en gang spørsmål om hva han tenker om topp fire-kampen.

– Det er ikke i våre hender, men vi vet at vi må vinne våre gjenstående kamper for å ha en mulighet. Som jeg har sagt tidligere føler nok Newcastle og Manchester United seg ganske trygge, og det må vi leve med, sa han.

«Du kan spekulere på om 23-åringen noen gang vil få det til»

«Du kan spekulere på om 23-åringen noen gang vil få det til»

I ukens David Lynch-spalte er usikkerheten rundt Darwin Nunez tema.

Kommentar 16.mai 17:48
To legender takker av. Hør hyllesten her

To legender takker av. Hør hyllesten her

Det ble scousernes store dag da Liverpool slo Leicester 3–0 på mandag.

Podcast 16.mai 16:31

– Samtidig har vi vært i en liknende situasjon, og du håper alltid at laget som jager deg går på et tap slik at det ikke er noe press. Vår jobb er å sørge for å legge de under press.

– Men igjen - det er ikke sannsynlig. Men uansett hvordan det går er det bedre enn det vi så for oss for seks til syv uker siden, sa Klopp.

– Mulig å ta igjen Newcastle

Topp fire-kampen var også tema i mandagens Monday Night Football med Jamie Carragher og Gary Neville på Sky Sports.

– Liverpool kommer til å vinne sine to kamper og få 71 poeng. Newcastle og Manchester United må vinne to kamper. Hvis ikke er de i kjempetrøbbel, sa Gary Neville.

– Jeg tror Newcastle så på kampen mot Leicester og begynte å skjelve litt. De skal møte Brighton, som slo Arsenal, og Chelsea, som er i elendig form men som har gode spillere, sa Carragher.

Duoen ser på Newcastle som er laget som er mest sannsynlig å ta igjen når vi ser på kampprogrammet.

I computeren til Fivethirtyeight får Newcastle og Manchester United en sannsynlighet på 81 prosent hver for å komme inn blant de fire beste.