Vi fulgte pressekonferansen– De positive tingene som har skjedd i denne klubben de siste 7,5 årene ville ikke skjedd uten James Milner

Jürgen Klopp var innom mange interessante temaer på dagens pressekonferanse.

Ny pressekonferanse med Klopp

Kl. 14.30 skal Jürgen Klopp holde sin pressekonferanse før kampen mot Brentford, og den kan bli hendelsesrik...

Det er den første pressekonferansen av denne typen etter meldingene kom om at James Milner har tatt sin avgjørelse og kommer til å forlate klubben som Bosman-spiller. Han er på vei til Brighton. Og angående Brighton, så tiltar alle spekulasjonene og ryktene om Alexis Mac Allister styrke – så en skulle tro Sky Sports sin utsendte trolig har et par spørsmål om det.

Samtidig vil Klopp helt sikkert få nye spørsmål om situasjonen med Paul Tierney, der han har frist i dag til å svare på anklagene fra FA. Klopp kan bli straffet hardt etter hendelsen.

Ellers er et tema at Liverpool FC har valgt å høre på Premier Leagues oppfordringer om å spille nasjonalsangen før lørdagens kamp mot Brentford, og det er alt annet enn populært blant alle Liverpools supportere. Det venter trolig en pipekonsert som vil få mye negativ oppmerksomhet i etterkant.

Vi kommer til å dekke pressekonferansen fortløpende her i denne artikkelen. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Nasjonalsangen er første tema

Jürgen Klopp er på plass.

– Jeg har sagt noen ganger at dette ikke er et tema der jeg kan ha en skikkelig mening. Jeg er fra Tyskland, vi har ingen Konge eller Dronning. Jeg er 55 år gammel og har ingen erfaring med det.

– Ved å se fra utsiden er det en fin ting, og alle de store bryllupene er en stor ting i Tyskland, men det er som å se en film eller i en avis, for det er ikke noe vi føler noe på.

– Jeg er ganske sikker på at en del i dette landet vi like kroningen. Noen vil ikke være interessert, og noen vil ikke like det. Det er alt jeg kan si om det.

Milner til Brighton og Mac Allister motsatt vei?

– Nei, det er ingenting jeg kan si.

– Med Milner har jeg over årene og de siste månedene hatt gode samtaler med ham. Han vet godt hvor høyt jeg verdsetter ham i laget, og jeg ville elske å fortsette arbeidet med ham lenger.

– Men hva utfallet vil bli av hans avgjørelse... Det får Milly si. Jeg vet ikke om det allerede har skjedd, men det er ikke mer jeg trenger å si. Jeg har sagt noen ganger at de positive tingene som har skjedd de siste sju og et halvt årene ikke ville skjedd uten James Milner. Det er alt om det.

– Og om alle andre overgangsnyheter... Dere vil være de første som blir informert, dersom noe skulle skje, men før det har vi ingenting å si om det.

Om topp fire. Har ting endret seg etter torsdag kveld?

– Egentlig ikke.

– Jeg har sagt det før. Andre lag er i en mye bedre posisjon, og så lenge de vinner fotballkamper har ikke vi noe vi skulle sagt. Vi må holde lag bak oss, og det er ikke alle vi kan styre det heller med selv.

– Dersom Brighton vinner alle kampene sine fra nå og ut sesongen går de forbi oss, og slik de spilte i går... Den prestasjonen, en utrolig god fotballkamp.

– Ting har ikke endret seg. Vi har 59 poeng. United har 63. Vi kan få 71 poeng maksimalt, og United trenger åtte poeng på fem kamper, av 15 mulige... Jeg tror de vil klare det. Vinner de tre kamper av resten så er det avgjort.

– Vi har nok å tenke på selv. I morgen har vi Brentford. Det er en så tøff kamp. Du kan i teorien kontrollere hele kampen, og med en dødball så er du ferdig. De er veldig gode på kontringer, måten de setter opp, innkastene, cornerne, frisparkene, spillerne er glimrende og manageren er fantastisk, så er det en veldig tøff kamp. Hvordan skal jeg kunne tenke på noe annet? Derfor vil vi ikke endre på noe av hvordan vi ser på ting.

Nok med å tenke på seg selv

– Definitivt. Dersom prestasjonene og resultatene våre legger press på andre lag... Men måten lagene som nå er topp fire spiller, så ser det ikke ut som de kommer til å tape herfra og inn.

– Det har aldri sett slik ut gjennom sesongen, så hvorfor nå. For oss handler det om å avslutte sesongen så bra som mulig. Det er planen, og har vært det siden vi startet å vinne. Det var også planen før det, men det så ikke så bra ut. Det kan bety at vi ender som nummer fem, men det er ikke gitt at det blir det. Sjetteplass er heller ikke gitt at det blir. Aston Villa er så gode, Tottenham selvsagt, Brighton definitivt, og kanskje også Brentford. Jeg kjenner ikke helt til tallene, men vi kjemper alle for det, og definitivt også vi.

Trengte en ny start - Arsenal-kampen ble viktig

– Vi trengte på en måten en ny start, og et øyeblikk der vi følte at dette gikk i riktig retning. Det skjedde i andreomgangen mot Arsenal.

– Det var en veldig viktig dag for oss. Vi lå under 2-0 tidlig, og alt kunne skje. Arsenal kunne scoret et tredje eller fjerde, og da taper du 4/5-0 mot Arsenal. Det ville vært et nytt bunnpunkt, men vi snudde situasjonen.

– Vi burde kanskje vunnet kampen i andreomgangen. Det er ikke så viktig, eller jo det ville vært viktig nå med to poeng mer, men prestasjonen var god nok. Vi gjorde noen endringer før kampen, og noen underveis i kampen der vi så at det fungerte. Etter det har vi fortsatt.

– Det var som et friskt pust. For meg er det annerledes å være trener, jeg kan snakke om andre ting, og guttene har likt det. Vi har også forsvart oss bedre. Vi slipper fortsatt til sjanser, og jeg vet hvordan det kan være i Premier League der ting ikke endrer seg over natten.

– Når vi har ballen har vi mye bedre kontroll enn vi hadde tidligere. Det ser ut som vi har den samme planen igjen. Vi har alltid hatt den samme planen, men det så ikke alltid slik ut på banen. Dette er en god periode, med vanskelige kamper mot tøffe strålende motstandere som i morgen, men for oss er det mye morsommere enn det var tidligere.

Skadesituasjonen

– Diogo Jota har ryggproblemet sitt med et bristet ribbein. Han kunne trene i går, men vi gjorde ikke så mye. Han var ikke i fare for noe fysisk kontakt og slike ting, så vi må vente og se.

– Roberto Firmino er fortsatt ikke i trening med laget. Vi håper at han kan gjøre det i neste uke. Thiago Alcantara skal opereres og er ute for sesongen.

– Jeg vil ikke si at jeg har et stort dilemma når jeg skal ta ut laget.

– Jordan Henderson må vi vente og se med. Han hadde en skann i går, og vi har ikke resultantene ennå. Det er ikke noe stort, men kanskje det er nok til at han mister morgendagens kamp.

– Jeg kan ikke se noen dilemmaer med laguttaket. Det er bare at du har muligheten til å ta noen valg når alle er friske.

Keita er fortsatt uaktuell.

Ingenting fra FA

Klopp har ingenting nytt å melde om siktelsen fra FA.

– Nei, ingenting nytt. Jeg har fått siktelsen. Vi måtte svare, og gjorde det, så nå venter vi. Det er ikke noe nytt.

Om formasjonsendringen

– Etter en så lang tid må vi endre deler av spillet vårt, og det har vi alltid gjort. For sju år siden kom vi til en situasjon der vi hang med i alle turneringer, kunne kjempe om alt, gi alle lag enorme problemer med måten vi satte opp laget og spilte på.

– Alt fungerte veldig godt, men denne sesongen har det ikke gjort det, av ulike grunner.

– Angrepet fikk et nytt oppsett, med nye spillere. Noen helt nye, noen delvis nye, og dersom du vil spille på en bestemt måte må alt fungere sammen og det må klikke. Det startet slik, og så var avstanden til midtbanen for stor. Så ble forsvarslinjen enten for høy eller for lav i spesifikke øyeblikk.

– Da kunne jeg ikke kjenne igjen hvem vi var, og når du spiller hver tredje dag er det vanskelig å justere. Det var et øyeblikk for noen uker siden da vi ikke hadde mer å tape, og da kan du endre ting. 

– Det føles bra for oss. Noen nye småting, med de samme hovedpunktene om hvordan vi ønsker å forsvare oss, mer fokus på hvordan vi er med ballen, presspillet er igjen det viktigste, og disse tingene. Vi mikser litt med ting uten å rokke med hovedreglene på hvordan vi ønsker å gjøre ting. 

– Det handler om måten vi spiller på.

Alternativene i angrepet

Klopp får spørsmål om de nye angriperne hans er mer uforutsigbare med de ulike posisjonene de kan spille i.

– Vi har hatt det før med Divock som har spilt sentralt eller fra venstre. Du trenger allsidighet, og det er det vi har. Det er grunnen til at vi kjøpte disse spillerne, at de kan spille i ulike posisjoner.

– Diogo spilte på høyrekanten og gjorde det veldig bra, Harvey har gjort det og gjort det veldig bra, så vi har alternativer, men det var det som var planen da vi kjøpte dem, at spillere ikke bare skulle spille én posisjon. Dersom noen er skadet og du ikke har alternativer i den posisjonen så kan vi reagere på det.

Thiago blir klar for pre-season

Klopp bekrefter at Thiagos hofteskade er den samme som har gitt ham problemer tidligere.

Operasjonen ble gjort denne uken, og grunnen til at den gjøres nå er at 32-åringen skal bli klar til pre-season.

– Derfor gjør vi det nå, sier Klopp.