Robertson om formasjonsendringen: – Noen ganger må man ofre seg og endre rollen sin for lagets beste

Liverpools venstreback er tilfreds med situasjonen, selv om han nok ikke får beholde sin assist-rekord i Premier League lenge.

De siste ukene har det vært mye snakk om Trent Alexander-Arnold, og hvordan hans nye rolle får frem det beste i scouseren. En som har fått mindre oppmerksomhet etter formasjonsendringen, er backkollega Andy Robertson. 

Skotten har ikke fått en målgivende fra åpent spill siden oppgjøret mot Manchester United tidlig i mars, og har måttet nøye seg med to målgivende fra dødballer på åtte kamper etter systemskiftet. I mellomtiden står backkollegaen med seks målgivende.  

Robertson er forsvarsspilleren med flest assist gjennom tidene med sine 57 målgivende, men Alexander-Arnold nærmer seg med sine 53 målgivende. 

I et intervju med Liverpools hjemmeside forteller 29-åringen om sin nye rolle. 

– Det er ganske annerledes, og mer konservativt enn tidligere. Tidligere har vi backene vært vant til å stå høyt og bredt, og være alternativer i bakrommet. Nå har vi åpenbart justert litt på systemet, og noen ganger må man ofre seg og endre rollen sin for lagets beste. Jeg synes jeg har taklet det bra, innleder han om rollebyttet. 

Han forklarer at han nå i større grad er del av en forsvarstreer, enn en backfirer.  

– Det har lignet mer på en forsvarstreer, hvor Trent går opp ved siden av Fabinho. Så lenge laget vinner er alt supert - det er det viktigste. 

PÅ REKORDJAKT: Trent kan snart overta Robertsons assistrekord.

PÅ REKORDJAKT: Trent kan snart overta Robertsons assistrekord.

Kan fortsatt bidra

Selv om rollen til skotten har endret seg, understreker han at han fortsatt kan bidra forover - bare noe mer nøysomt enn tidligere. 

– Jeg prøver selvfølgelig fortsatt å være med i angrepet, komme rundt på siden og slike ting, men jeg må være mer påpasselig med når jeg skal gå fremover eller holde igjen. Det handler om å finne sin rolle i systemet, og prøve å få ut det beste. 

– Det er to forskjellige versjoner av meg nå, avhengig av hvilket system vi spiller. Jeg føler jeg har tilpasset meg bra, og så lenge vi vinner og forbedrer oss som lag er jeg tilfreds med å fortsette slik, avslutter han om rollebyttet. 

Blir det Champions League-fotball?

Newcastle United spiller torsdag kveld muligens sin viktigste kamp i jakten på Champions League-fotball neste sesong. Robertson har ikke gitt opp håpet om å komme inn blant topp fire, selv om det ikke er i deres hender. 

– Det er i deres hender, og vi får ikke gjort noe med det dersom de vinner sine kamper. Jeg ville mye heller vært i deres posisjon. Det er alltid bedre å være laget som leder, slik er det også i tittelracet. 

GOD STEMNING: Smilene sitter løst på Liverpools treningsfelt om dagen.

GOD STEMNING: Smilene sitter løst på Liverpools treningsfelt om dagen.

– Jeg tror ikke noen hadde sett for seg at vi skulle være med i kampen om Champions League for seks uker siden, og mange tvilte på om vi i det hele tatt ville klare spill i Europa. Vi har gitt oss selv en mulighet, og nå må vi bare fortsette å vinne.

Han er tydelig på at det vil være en positiv sesongslutt, selv om det ikke skulle ende i Champions League-spill neste sesong.

– Hvis det ikke går må vi bare ta konsekvensene. De siste seks-åtte ukene har gitt oss en god grunnmur til å bygge videre på neste sesong, med nye formasjoner, nye måter å spille på og at vi har klart å samle en god rekke resultater. 

Torsdag kveld er Newcastle vertskap for Brighton, i en kamp som kan øke Liverpools håp om Champions League-fotball neste sesong. Kampen starter 20:30, og sendes på V Sport PL.