Pochettino er klar for Chelsea

Det blir et gjensyn med Mauricio Pochettino neste sesong.

Det kommer ikke som noen overraskelse, men nå skal det være klart. Mauricio Pochettino skal være klar for Chelsea og tar over etter sesongen. Det melder David Ornstein i The Athletic, og da pleier det å stemme. 

Argentineren tar med seg et fullt støtteapparat med Miguel D’Agostino, Jesus Perez, Toni Jimenez og Sebastiano Pochettino til Stamford Bridge.

Han tar ikke over før til sommeren, så Frank Lampard blir sittende som midlertidig manager de tre siste kampene av Chelseas skrekkelige sesong. Chelsea har brukt 600 millioner pund i de to siste overgangsvinduene, men er nummer 11 i Premier League, vanvittige 39 poeng bak ledende Manchester City som også har en kamp til gode.

Lørdag ble det et nytt skuffende resultat for Lampard, da to tidligere Liverpool-spillere scoret to mål hver i en kamp som endte 2-2. Taiwo Awoniyi scoret to ganger for gjestene, mens Raheem Sterling scoret to mål for Chelsea.

– Man får alt det når han starter bredt og så beveger seg inn mer sentralt

– Man får alt det når han starter bredt og så beveger seg inn mer sentralt

Halvt høyreback, halvt midtbane. Men kanskje har Jürgen Klopp endelig funnet den perfekte hybridløsningen for å gjenreise Trent Alexander-Arnold. Trent 2.0 er i hvert fall skapt.

Kopite 13.mai 14:17
– Liverpool er klubben som avsluttet diskusjonen og for alvor viste at det fungerte

Datarevolusjonen i fotball– Liverpool er klubben som avsluttet diskusjonen og for alvor viste at det fungerte

Med Moneyball kvittet John W. Henry seg med den 86 år gamle Babe Ruth-forbannelsen i Boston. Med Merseyball kvittet John W. Henry seg med den 30 år lange Liverpool-forbannelsen. Liverpool er blitt et symbol på hvordan man kan lykkes med en datadrevet tilnærming til fotball, men nå har kanskje tiden kommet for nok et steg.

Kopite 13.mai 21:16

En manager Liverpool kjenner godt til

Pochettino er tilbake i Premier League for første gang siden han fikk sparken i Tottenham i november 2019. Det skjedde bare et halvt år etter at han hadde ledet Spurs til Champions League-finalen i Madrid, der de tapte mot nettopp Liverpool.

Det var en av 16 kamper der Pochettino har møtt Liverpool. For Southampton og Spurs har Liverpool vunnet ni, spilt uavgjort i fire og tapt tre kamper mot lag ledet av argentineren.

Han har vært uten jobb siden han fikk sparken i Paris Saint-Germain etter forrige sesong. Ifølge Rob Draper i Daily Mail har Pochettino og Todd Boehly allerede snakket om planene for overgangsvinduet, der de vil være ute etter en ny spiss. Lautaro Martinez fra Inter skal være en sannsynlig kandidat.

– Jeg trives veldig godt med den nye rollen

– Jeg trives veldig godt med den nye rollen

Trent Alexander-Arnold forteller at hans nye rolle i laget først ble snakket om dagen før Arsenal-kampen.

Southampton rykket ned

Southampton rykket ned

Southampton skal spille i Championship neste sesong.