– Schmadtke hadde tenkt å pensjonere seg, men nå ser han ut til å få en større rolle i Liverpool

Det har kommet en oppdatering på situasjonen rundt Jörg Schmadtke.

Det er en uke siden nyheten først sprakk om at Liverpool var i samtaler med Jörg Schmadtke om å bli ny sportsdirektør i Liverpool FC. Etter det har det vært mye frem og tilbake om hvilken rolle han skal ha, der engelske journalister skriver at det er jobben som sportsdirektør, mens tyske journalister sier at det er snakk om en rådgiverrolle.

Nå ser det ut til at det kanskje er de engelske journalistene som er nærmest fasiten akkurat denne gang – for Christian Falk i Bild, en journalist som vanligvis har god oversikt på det som beveger seg i tysk fotball, skriver i en spalte for CaughtOffside.com at det kan bli en større rolle. 

«Jeg tror ikke at det er enkelt for ham å gå tilbake i full jobb igjen i juli, og spesielt ikke i Tyskland. Jeg har hørt at tanken da samtalene startet var at han skulle få en rolle som ekstern rådgiver og kun jobbe med overganger. Det handlet om bare noen få måneder, og spesielt for dette sommervinduet», skriver Falk.

«Nå handler samtalene om noe mer, og derfor tar de lenger tid enn forventet. Det blir minst en rådgiverrolle. Om Liverpool vil eller kan få mer fra Schmadtke må vi vente og se», skriver han videre.

Ville pensjonere seg

Schmadtke har et langt liv i fotballen. Først som målvakt i mange år, og deretter som både manager og sportsdirektør. I januar forlot han Wolfsburg der han hadde vært sportsdirektør.

Ifølge Falk var planen hans da at han skulle pensjonere seg.

«Forhandlingene har kommet veldig langt med Jörg Schmadtke, etter det jeg har hørt. Han hadde tenkt å pensjonere seg etter at han forlot Wolfsburg i januar. Han sa at det var kona hans som tok avgjørelsen, og dersom det var slik at hun ikke kunne fordra ham lenger om tre måneder, så måtte han komme seg ut i arbeidet igjen», skriver han.

Liverpool har et svært viktig overgangsvindu foran seg. Julian Ward forlater jobben sin som sportsdirektør denne sommeren, og Jürgen Klopp trenger noen å støtte seg på når klubben har så mye som må gjøres med stallen.

Én ting er sikkert med Jürgen Klopp. Det blir alltid spennende

Én ting er sikkert med Jürgen Klopp. Det blir alltid spennende

KOMMENTAR: Jürgen Klopps Liverpool klarer å tyte mye spenning ut av selv de mest håpløse utgangspunkt - og ofte med en saftig belønning til slutt. Så hvorfor ikke leve i troen også denne gangen?

Kommentar 12.mai 12:27
Liverpool reddet 2020-21-sesongen i siste liten. Nå ligger de an til en bedre poengfangst enn for to år siden

Liverpool reddet 2020-21-sesongen i siste liten. Nå ligger de an til en bedre poengfangst enn for to år siden

Liverpool klarte å dra i land en skuffende sesong, helt på tampen, i 2021.

Innsikt 13.mai 08:20