Vi fulgte pressekonferansen direkte: Klopp bekrefter at Firmino er tilgjengelig for sin siste hjemmekamp

To «finaler» venter Liverpool, som er avhengig av hjelp for å klare Champions League.

Følg presseseansen i vår liveoppdatering under, eller i videoen øverst i saken.

Vi oppdaterer fortløpende med det siste fra Jürgen Klopps pressekonferanse fredag. 

Klopps ankomst vil være rundt 14:30 norsk tid.

Pressekonferanse før sesongens siste hjemmekamp

Velkommen til vår livedekning fra AXA Training Centre.

To kamper gjenstår av 2022/23, og det kan vise seg å bli rene «finaler» for Liverpool.

Jürgen Klopp er på plass rundt 14:30. Vi oppdaterer fortløpende med det siste.

Klopp er her

Here we go.

Vil det bli avskjed etter kampslutt på lørdag?

– Ingen har fortalt meg at jeg ikke kan gå ut på matta etter kampen i morgen.

Bot og karantene for Klopp

– Jeg forventet en straff. Det er ok. Jeg skulle likt å vite hvor pengene går og om det er for en god sak.

Fire spillere er bekreftet i avgang

– Vi har ikke nok tid (til å summere betydningen deres) og det jeg ikke liker, og jeg er ganske sikker på at Millie og Bobby ikke ville like det heller, er at vi glemmer Ox og Naby. Jeg vil virkelig be folka våre i morgen å ikke glemme det.

Legender som reiser

– Vi snakket allerede med gutta tidligere denne uka om det. Det er superviktig for oss og på en måte superemosjonelt også av ulike årsaker fordi vi virkelig sier farvel til, fra mitt synspunkt, fire Liverpool-legender.

Vil minnes Milner, Firmino, Ox og Keita

– Så, alle fire vant stort sett hvert eneste tilgjengelige trofé og vi elsker dem. Det er sant også men det er profesjonell fotball og ingenting er evig, ingenting er for evigheten, det er sånn det er.

– Det er et godt øyeblikk fordi det betyr et kapittel vil bli lukket og vi kan starte skrive et nytt et, det er bra også, for dem og for oss. Men det vil ikke bli glemt fra oss, 100 prosent ikke. 

– Jeg vil alltid være takknemlig for dem fordi hvordan sa jeg det, uten dem ingenting ville ha skjedd. De var superviktige i alt som de gjorde og det er avskjeden de fortjener.

Om Milner og Firmino

– Min engelsk er ikke god nok til å virkelig uttrykke min respekt for dem.

Ox vokste i Liverpool, Naby leverte delvis

– Ox kom hit som et ungt talent for meg, han var allerede på en måte etablert i Arsenal, var et stort talent i Arsenal, og ble her en far, en voksen mann, en stor karakter, en skikkelig bra fyr.

– Naby, alle vet vi brukte mye penger, det var mange forventinger der og selvsagt og på grunn av skader i de feil øyeblikk kunne han ikke oppfylle alle av dem, men mange av dem.

– Gå tilbake og se på store, store kamper, de målene han scoret, de kampene han spilte og den fotballen han kunne spille i hans gode stunder. Jeg ønsker dem bare alt det aller beste, at de bare finner et sted hvor de er like respektert som her.

Kjærlighet for Bobby

– Du kan forestille deg Bobby, herregud, hvor mye jeg elsker den fyren, og han har den Bobby Firmino-sangen og ting som det er 100 prosent fortjent. Men vi har tid om vi vil vente til mandag med å gi dem alle den avskjeden de fortjener, det er veldig viktig.

Newcastle 69, United 66, Liverpool 65, er det håp?

– Jeg vet at vi må vinne alle kampene, og så er det kanskje en sjanse. Et stort kanskje, men det er alt.

– Det er ikke i være hender, uansett hva de (Newcastle) får de fortjener, så enkelt er det. Så vi må gjøre vår jobb og så vil vi se hva det betyr.

Emery har løftet Aston Villa

– Villas fotball er litt som Villarreal da Unai var der. Det vil bli vanskelig. Men vi må gjøre det vanskelig for dem, og det har blitt litt tricky for lag å spille mot oss i det siste.

– Vi må være klare for en skikkelig kamp. Aston Villa kjemper for europeisk fotball, vi gjør det samme, så det er vår siste hjemmekamp, publikum vil være klare, må være klare for kamp først fordi vi kan feire gutta etterpå.

Ingen Nunez mot Villa

– Darwin vil ikke være tilgjengelig. Det er en betennelse i senen i tåa, veldig smertefullt åpenbart. Han trente ikke denne uka, så han vil ikke være tilgjengelig for i morgen.

– Langtidsskadene er ute men alle de andre skal være tilgjengelige.

Firmino klar for å ta farvel

– Så vidt jeg vet for øyeblikket, fordi jeg har ikke all informasjonen ennå, Bobby tar plassen til Darwin fordi Darwin vil ikke være tilgjengelig.

Full pott på de syv siste

– Så mye mer moro igjen, det er så mye lettere å nyte, det er sannheten. Jeg vet jeg er en profesjonell fotball-trener, uansett, jeg burde nyte det hele tiden, men det er øyeblikk når det ikke er så lett.

– Alt er tilbake til det beste, om du vil, ikke prestasjonsmessig allerede men de går i riktig retning også. Men treningsfelt, treningsøkter, alt, definitivt for oss.

– Så, det er bra, det er bra for alle oss. Været ble bedre, alt ble bedre.

Hvordan blir det uten tyskeren på sidelinja?

– Ingen vil trolig skrike som meg på dem om de ikke løper hjem. Men jeg vil fortelle gutta at om de ikke vil ha meg til å gjøre det i fremtiden, de må bare gjøre det nå uten meg som skriker.

– Jeg sitter langt unna men kanskje om kampen ikke er bra jeg kan få det til likevel. Stemmen min er brukbar hvertfall.

– Vitor (Matos) vil ha telefonen eller hva det blir, headsettet, så vi kan snakke om alt, bytter, disse tinga. Og utover det, Pep (Lijnders) er en utrolig trener og han vil være der ute.

Hva er målvaktsplanene for klubben?

– Helt ærlig. Jeg kan ikke se at Caoimhin drar. Det må være et ekstraordinært tilbud for at jeg skal starte å tenke det.

– Adrian, om vi ikke har sagt farvel, hva ville det bety? At han trolig blir, men hvis det ikke er noe i avisene da er det ikke bestemt helt ennå.

– Jeg har en ganske god følelse at vi fortsetter jobbe sammen i den posisjonen.

Da er det Villa lørdag 16:00

Så var vi i mål her. Takk for følget.