– Vi hadde en samtale om det, og Mo er fortsatt vår straffeskytter

Etter to misser på rad, har Mohamed Salah nå scoret to på rappen.

Det gikk «en evighet» fra Liverpool hadde fått et straffespark, til de røde endelig fikk en borte mot Bournemouth i mars. Den satte Mohamed Salah til side for mål.

Så gikk det nesten en måned til, før den neste straffen kom. Mot Arsenal bommet han egypteren igjen på målet.

Derfor var det veldig gledelig å se ham være så trygg da sjansen kom mot Tottenham på søndag, da han satte den høyt midt i mål bak Fraser Forster. Onsdag kveld fulgte han samme oppskrift mot Bernd Leno og ble matchvinner med sitt 29. mål for sesongen.

Etter Arsenal-kampen sa Jürgen Klopp at han skulle snakke med Salah om straffene, og det har de gjort.

– Vi snakket om det, og han ønsket å fortsatt være vår straffeskytter. Det var en vanlig samtale om det, og jeg sa «greit, da er du det». Dersom du ikke føler deg helt topp i det øyeblikket, og presset øker etter hver misbrukte straffe, så kan Fabinho, Trent eller hvem det er som er nummer to eller tre få ballen, sa Klopp på pressekonferansen etter onsdagens kamp.

– Men han har snudd situasjonen rundt igjen, og det i dag var en super straffe, sa Klopp.

– Han liker fortsatt disse situasjonene

Salah har scoret på 26 straffespark for Liverpool. Han har bommet på fem. Noen av straffesparkene er av de viktigste i Liverpools nyere historie – som Champions League-finalen i Madrid i 2019.

– Med alle mål Mo har scoret, så kan vi ikke bare dømme det slik, og se på det som to misbrukte straffer og gå bort fra det. Det var det jeg mente da vi snakket om det. Jeg vet at det ble tolket som at han ble fratatt ansvaret, men det var en samtale mellom to voksne menn, forteller Klopp.

30-åringen så ut til å ha rikelig med selvtillit da han gikk frem til straffemerket onsdag kveld.

– Han liker disse situasjonene. Problemet før han misset straffen var at vi ikke hadde hatt en straffe på de siste 28 uker eller hva det var. Vi trener på det, og har folk til det, men det er spesielle situasjoner og 28 uker er som fire år og føles som for alltid. Du kan ikke huske noe mønster eller noe. Du må bare gå frem der. Du kan fortsatt avslutte, men så misser du, og det føles ikke bra. En liten pause etter Arsenal-straffen, en samtale, riste det av deg og ta det derfra. Jeg synes det var det riktige å gjøre, sier Klopp.

Trent strødde pasninger som Gerrard, Salah fortsatte scoringsformen, og Liverpool tok sin femte seier på rad!

Kampkommentar Liverpool-Fulham: Trent strødde pasninger som Gerrard, Salah fortsatte scoringsformen, og Liverpool tok sin femte seier på rad!

Det var spesielt Alexander-Arnold og Salah som stjal rampelyset mot Fulham - en for spillet på banen og en for rekordene han er i ferd med å overgå.

Kommentar 03.mai 23:16
Scouseren fortsetter å skinne i sin nye rolle

Spillerbørs etter Liverpool - FulhamScouseren fortsetter å skinne i sin nye rolle

Vi har Trent Alexander-Arnold som bestemann mot Fulham.

Kommentar 03.mai 22:53