Adam Lallana kommer med flere interessante opplysninger rundt Mac Allister

Midtbaneduoen tilbrakte tre år sammen i Brighton.

Mandag ettermiddag kom nyhetene om at Liverpool virkelig nærmer seg sin første signering denne sommeren.

Alexis Mac Allister skal være enig om en femårskontrakt og den medisinske sjekken skal bli gjennomført i løpet av de to neste dagene. Det meldte Fabrizio Romano i går.

Argentineren forlater dermed Brighton etter en kjempesesong på Amex Stadium, et sted hvor han har blitt en superstjerne i løpet av få måneder.

Adam Lallana, som har spilt med 24-åringen i flere sesonger, kommer med interessante kommentarer forut hans overgang til Anfield.

– Alexis er en spesiell person og fotballspiller. Han brukte litt tid på å finne seg til rette her, men nå er engelsken hans fantastisk. Han er en ekte spiller, som gir alt. Det finnes ikke egoisme i ham, forteller den tidligere Liverpool-spilleren i et intervju med Sporting Intelligence.

GODE VENNER: Alexis Mac Allister og Adam Lallana har spilt sammen i Brighton siden 2020.

GODE VENNER: Alexis Mac Allister og Adam Lallana har spilt sammen i Brighton siden 2020.

Sammenlignes med superstjerne

I løpet av det siste året har Mac Allister blitt en spiller de aller fleste klubbene i Europa ønsker. Han har vært en viktig bidragsyter for et høytflyvende Brighton, og ikke minst spilt en viktig rolle for Messi og co i fjorårets utgave av VM. 

– Det var spesielt å se ham spille i VM. Han spilte ikke fast fra starten av mesterskapet, men han kom fort inn i laget og beviste seg veldig raskt. Det ble på en måte «Han her må jo bare spille». Til og med Messi begynte å lete etter ham. Det er ganske vilt når han ser etter deg for å hjelpe i angrep, fortsetter 35-åringen.

Lallana vet godt at Mac Allister ikke er den raskeste eller mest fysiske i fotballbransjen, men det skal aldri ha vært et problem for 24-åringen. Han har nemlig en helt spesiell ferdighet i reportoaret sitt.

– Han prøvde å speile Messis spill på landslaget. Når han ble liggende dypt gikk han fremover, og motsatt. Det viser hvor utrolig mye han forstår av spillet, for han er svært fotballintelligent. Se på en spiller som Luka Modric. Han er samme typen, og Alexis er av den kvaliteten.

MAESTRO: Adam Lallana trekker frem Real Madris Luka Modric når han skal forklare Alexis Mac Allister.

MAESTRO: Adam Lallana trekker frem Real Madris Luka Modric når han skal forklare Alexis Mac Allister.

Den tidligere Liverpool-spilleren avslutter intervjuet med en viktig detalj i Mac Allisters personlighet. Han er tøff på banen, og gir at i alle dueller, men på privaten er 24-åringen en litt annen type.

Det la Lallana merke til da argentineren akkurat var kommet til Brighton.

– Han måtte takle flere tøffe situasjoner i starten. Han kom under nedstengingen, og måtte lære seg språket og kulturen. Han er en veldig introvert og sjenert fyr, avslutter han.

Ifølge flere medier er det et tidsspørsmål før Mac Allister regnes som Liverpool-spiller. Prisen på 24-åringen skal være langt lavere enn 50 millioner pund.

Liverpool skal fortsatt være med i kampen om Mount

Liverpool skal fortsatt være med i kampen om Mount

Manchester United presser på, Liverpool ikke helt ute av dansen.

Spennende tider!

Spennende tider!

Når Alexis Mac Allister signerer den ventede overgangen, da vil den vanskeligste delen av Jörg Schmadtkes sommer begynne.

Kommentar 05.jun 17:00