Åtte nye røde kvalifiserer som «homegrown» i Premier League

Dette er en sommer der Liverpool mister spillere med «homegrown»-status, men nye spillere kvalifiserer.

Vi har skrevet mye om spillere som regnes som hjemlige, altså «homegrown» og har vært registrert i en engelsk eller walisisk klubb i minst tre sesonger eller år før de fyller 21 år.

I Premier League er det maks lov å registrere 17 spillere som ikke har en slik status, så har du ikke åtte «homegrown», kan du heller ikke registrere 25 spillere. Liverpool klarte det ikke i fjor, og kunne bare registrere 24. Det er verdt å ta med at spillere som er yngre enn 21 ikke regnes med i dette regnestykket, og uansett kan registreres.

Det var nevnt som en av grunnene til at en spiller som Mason Mount sto så høyt på ønskelisten til klubben denne sommeren, men han ser ut til å ende opp i Manchester United.

De røde har mistet James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain fra «homegrown»-kvoten allerede, og spillere som Caoimhin Kelleher og Nat Phillips er forventet å bli solgt.

Åtte nye kvalifiserer

Det var thisisanfield.com som først nevnte de åtte spillerne som nå kvalifiserer. At alle skal bli igjen på Anfield og oppta plasser i Premier League-troppen virker lite sannsynlig, men før neste sesong kan de tas med i kvoten dersom klubben ønsker det. 

Den fremste av spillerne er Curtis Jones, som nå er 22 år gammel og ikke lenger kan registreres på B-listen. Det samme gjelder Rhys Williams, som fikk spilletid i 2020/21-sesongen med alle skadene på midtstopperplass, og Sepp van den Berg dersom de røde velger å beholde ham denne sommeren etter at han har vært lånt ut til Preston og Schalke de siste sesongene.

Leighton Clarkson og målvakt Vitezslav Jaros er to andre som nå kvalifiserer. Det samme gjør spillere som Paul Glatzel, Jack Bearne og Oludare Ofunwa, men spesielt de tre sistnevnte virker det veldig lite sannsynlig at vil være en del av førstelaget neste sesong.

Det virker sannsynlig at det må komme inn minst én spiller med «homegrown»-status til for at regnestykket skal gå opp for Liverpool denne sommeren.

– 35 millioner pund er en bra sum for en midtbanespiller som er så nær den franske landslagstroppen, med den midtbanen de har

– 35 millioner pund er en bra sum for en midtbanespiller som er så nær den franske landslagstroppen, med den midtbanen de har

Vi har tatt en prat med en som har sett Manu Kone mye.

Innsikt 02.jun 21:44
Supporterklubben søker fulltidsjournalist

Søknadsfrist 12. juniSupporterklubben søker fulltidsjournalist

Vi leter etter deg som har både god nyhetsteft og har gode kunnskaper om Liverpool FC og fotball. Du har digital kompetanse og kjenner igjen en god historie når du ser den.

Supporterklubben 23.mai 09:18