Bekreftet: Liverpool kjøper tilbake Melwood

Liverpool har kjøpt tilbake sitt gamle treningsanlegg.

Liverpool FC solgte i 2019 sitt historiske treningsanlegg Melwood til boligutbyggerne Torus i forbindelse med at klubben året etter flyttet til AXA Training Centre i Kirkby. Planen til Torus var å bygge boliger på deler av eiendommen samtidig som Robbie Fowler Academy og Jamie Carraghers akademi holdt hus i deler av det gamle anlegget. Som vi skrev i The Kopite tidligere år forelå det også planer om å gjøre Melwood om til et levende museum fra og med høsten 2023. 

Men nå er anlegget tilbake i klubbens eie, og Liverpool FC Women får nå Melwood som sitt nye hjem. De har lenge vært på jakt etter et treningsanlegg, og klubben falt ned på at det beste alternativet var Melwood, der herrelaget holdt til i 70 år.

I ferd med å kjøpe tilbake Melwood

I ferd med å kjøpe tilbake Melwood

Liverpool FC Women ønsker å overta klubbens gamle treningsanlegg.

Nyheter 31.mai 17:13
Blåser nytt liv i gamle Melwood

Liverpools gamle treningsanleggBlåser nytt liv i gamle Melwood

Liverpools tradisjonsrike og populære treningsanlegg Melwood sto i fare for å bli jevnet med jorden. Nå sørger Jamie Carragher og Robbie Fowler for at arven består. Vi fikk bli med på en eksklusiv omvisning på anlegget, og til høsten er planen at det ikoniske treningsanlegget åpner for publikum.

Kopite 27.jan 21:40

Liverpool FC melder også på sine nettsider at de ønsker å benytte fasilitetene til arrangementer i forbindelse med arrangementer i regi av LFC Foundation, og Fowlers akademi skal fremdeles få bruke deler av lokalene til sitt arbeid med ungdom.

– Dette er rett øyeblikk for å kjøpe tilbake Melwood, og vi er veldig glad for å få denne muligheten til å starte et nytt kapittel i kvinnelagets historie, sier Andy Hughes, som har tittelen managing director i Liverpool FC.

I forbindelse med flyttingen til Melwood vil Liverpool FC Women nå også innlemmes i Liverpools offisielle logo. Dermed vil teksten «Women» fjernes fra logoen til kvinnelaget.