– Det føles komfortabelt, det føles naturlig

Trent Alexander-Arnold føler seg hjemme på midten.

– Jeg elsker å spille fotball, jeg elsker å være på banen, jeg elsker å representere landet mitt. Så å være der ute og spille 90 fulle, jeg var glad, sa Trent Alexander-Arnold etter gårsdagens landskamp for England.

I tillegg til å score var Liverpool-spilleren sentral i det oppbyggende spillet til åpningsmålet.

– Etter den lille pausen etter slutten av sesongen, jeg holder på å få formen tilbake i beina og mot slutten ble jeg litt sliten, men alt i alt nøt jeg det og jeg vil huske denne.

Ser fint for seg å spille mer sentralt

24-åringen imponerte i en midtbanerolle med #10 på ryggen.

– Det er fortsatt tidlig og jeg har ikke spilt det så mye, men det føles komfortabelt, at det føles naturlig er hva jeg vil kalle det.

– Det er et område jeg nyter å spille og det er et sted jeg kan se meg selv spille også.

Som back har han fått begrenset med muligheter for «Three Lions», men nå taler mange for at Trent må være i laget. Og på midten.

– For meg, det handler om å komme inn på dette laget og prøve bli et fast navn i lagoppstillinga. Jeg synes i dag var et godt grunnlag å bygge på.

Landslagstreneren er positiv og vil gjerne bygge på rollen

Syv målgivende og en scoring på 10 Liverpool-kamper, etter at Jürgen Klopp endret på Trents rolle, fanget utvilsomt oppmerksomheten til Gareth Southgate.

Presse og eksperter er fra seg av begeistring for #10 Trent

Presse og eksperter er fra seg av begeistring for #10 Trent

Trent Alexander-Arnolds spill, draktnummer og rolle for England vekker oppsikt.

Innsikt 17.jun 14:15
– Jeg trives veldig godt med den nye rollen

– Jeg trives veldig godt med den nye rollen

Trent Alexander-Arnold forteller at hans nye rolle i laget først ble snakket om dagen før Arsenal-kampen.

– Mye av det som skjer vil uunngåelig avhenge litt av klubben hans for det faktum at han har spilt en del der med ballen, om enn litt dypere som jeg tror har hjulpet omstillingen hans i kveld, sa Southgate.

52-åringen spilte selv både midtstopper og midtbane for Aston Villa på 1990-tallet. Han er ikke i tvil om at høyrebacken kan ta omstillinga med glans.

– Han holder på å bli vant til det. Det som gledet meg i kveld er at han begynner bli vant til å motta ballen i trange rom med ryggen mot målet med spillere bak han, mens han er vant til å motta den på sidelinja med spillet foran seg, og han er veldig komfortabel med å gjøre det.

For Liverpools reservelag var scouseren alltid back, men på U18 spilte han flere ganger på midten.

– Jeg har ikke noe spørsmål om han kan gjøre det. Det handler bare om å lære seg nyansene i rollen. Uten ballen er det spesielt annerledes for han. Men han er veldig ivrig på å gjøre det. Vi snakket om det for fire uker sida på telefonen og jeg tror han har vært spent på det. Han har vist akkurat hva han er kapabel til og han gir oss noe annet enn våre andre midtbanespillere.