Klopp: – Strålende nyheter

Dette sier Jürgen Klopp om Liverpools nye signering.

Liverpool har bekreftet sommerens første signering. Alexis Mac Allister er hentet fra Brighton og skal spille med draktnummer 10 for de røde. Ifølge mange journalister tett på klubben er prislappen 35 millioner pund, og argentineren skal ha skrevet under på en femårskontrakt. 

Manager Jürgen Klopp sier i et intervju med liverpoolfc.com at han er strålende fornøyd med å ha Mac Allister på plass. 

– Vi har hentet en talentfull, smart og teknisk god spiller til troppen vår, og det er virkelig strålende nyheter, sier Klopp om 24-åringen.

– Jeg tror ikke fotballverden har behov for at jeg skal si så mye om Alexis sine kvaliteter, for de er allerede godt kjent fra før. Men han er en som kan spille i mange posisjoner på midtbanen. Han er en «all-rounder», som er rolig og behersket og som er intelligent i spillet sitt, legger manageren til. 

Bekreftet: Mac Allister er Liverpool-spiller

Liverpools nye nummer 10: Bekreftet: Mac Allister er Liverpool-spiller

Klubben bekrefter at sommerens første kjøp er et faktum.

Dette er Liverpools nye midtbanestjerne

Historien om Alexis Mac Allister: Dette er Liverpools nye midtbanestjerne

Sommerkjøpet er fra en fotballfamilie som mangler sidestykke, og har virkelig fått fart på karrieren de siste årene.

Innsikt 08.jun 12:27

Takker klubben

Klopp sier han er takknemlig for at Liverpool FC har hentet Mac Allister til klubben. 

– Jeg er takknemlig overfor alle i klubben som fikk overgangen gjennom, og jeg snakker nok for alle når jeg sier at jeg knapt kan vente med å jobbe med Alexis, sier han.

Nå venter en landslagssamling sammen med Argentina i Asia, før midtbanespilleren vil bli med på Liverpools oppkjøring i Tyskland og Singapore. 12. august kan han få sin offisielle debut for de røde. 

– Det går en stund før han får spille foran våre supportere på Anfield, men det er nok mange som vil ønske ham velkommen allerede nå, og det kommer han til å merke når han ser på telefonen sin i dag og åpner meldingene. De kommer til å få ham til å føle seg hjemme med en gang. Det er jeg ikke i tvil om, sier Klopp.

Respekt for Brighton

Tyskeren avslører at Liverpool har hatt Mac Allister i kikkerten lenge. Det var forrige sesong det virkelige gjennombruddet kom - først som verdensmester med Argentina, og samtidig i løpet av en strålende sesong med Brighton.

– Min respekt for det Brighton gjør er velkjent, og Alexis har vært med på reisen som har gjort dem til et av de beste lagene i Premier League.

– Nå er jeg glad for at han skal ta sitt neste steg sammen med oss, og vi kommer til å få en spiller som er veldig god og har mye erfaring, men som har mye mer å gi all den tid han bare er 24 år gammel.

Mac Allister vraket ifølge The Times blant andre Newcastle og Manchester United for å komme til Klopp og Liverpool. 

– Han gleder seg veldig til å komme i gang, men det er ikke noe press på ham. Han er fremdeles ung og kommer bare til å bli bedre. Vår jobb er å hjelpe ham på veien.

Se Mac Allisters høydepunkter fra den strålende sesongen med Brighton

Se Mac Allisters høydepunkter fra den strålende sesongen med Brighton

Alexis Mac Allister er rød!

Stjernetreff, stortalent og kulthelt – slik har det gått med Liverpools argentinere

Stjernetreff, stortalent og kulthelt – slik har det gått med Liverpools argentinere

Alexis Mac Allister ser ut til å bli Liverpools sjette spiller fra Argentina.

Innsikt 06.jun 15:50