Topp 6 og Everton:Erkerivalen kommer på besøk i desember

Liverpool får hjemmekamper mot både Everton og Manchester United i den første halvdelen av sesongen.

Det er ofte kampene mot topp 6 og Everton som er mest interessante å lete etter når Premier Leagues terminliste blir publisert, og for de røde blir det to hjemmekamper mot erkerivalene i den første halvdelen av sesongen.

Det så lenge ut til å ende med Everton-nedrykk, men det blir også Merseyside-derby den neste sesongen. De blåkledde kommer på besøk til Anfield den 21. oktober, før Jürgen Klopp og Liverpool reiser til Goodison Park den 16. mars.

Derbyene mot Everton har blitt mer poengrik de siste årene, men det er sjeldent enkelt å møte et heltent Sean Dyche-lag. Forrige sesong ble det totalt fire poeng mot rivalene, etter 0-0 på bortebane og 2-0 hjemme på Anfield.

Lørdag 21/10/2023 - Everton (h)

Lørdag 16/03/2024 - Everton (b)

HISTORISK: Cody Gakpo scoret sitt første Liverpool-mål da Everton gjestet Anfield forrige sesong.

HISTORISK: Cody Gakpo scoret sitt første Liverpool-mål da Everton gjestet Anfield forrige sesong.

Everton-kampene er alltid noe å se frem til, men det er oppgjørene mot Manchester United som har fått størst nteresse før sesongen. I fjor ble det et tap mot erkerivalen allerede i runde 3 av Premier League, og en sesong som alt hadde startet dårlig ble enda verre.

Mye av inntrykket ble senere rettet opp da de røde djevlene med sendt hjem i skam fra Anfield da Klopps gutter vant hele 7-0. Cody Gakpo, Darwin Nunez, Mohamed Salah og Roberto Firmino tegnet seg på scoringslisten.

De siste årene har de røde hatt for vane å ha svært god kontroll på Manchester United, spesielt på Anfield. 7-0, 4-0, 5-0 og 4-2 er resultatene som kanskje huskes best.

Inn mot den neste sesongen må vi smøre oss med litt tålmodighet riktignok, for Ten Hags gutter besøker ikke Anfield før den 16. desember. Oppgjøret på Old Trafford spilles den 6. april.

Lørdag 16/12/2023 - Manchester United (h)

Lørdag 06/04/2024 - Manchester United (b)

OVERKJØRING: Cody Gakpo og Liverpool filleristet erkerival Manchester United på Anfield den forrige sesongen.

OVERKJØRING: Cody Gakpo og Liverpool filleristet erkerival Manchester United på Anfield den forrige sesongen.

Topp 6-lagene

Sist, men ikke minst, skal det også spilles flere toppkamper i løpet av den neste sesongen. I løpet av de siste årene har Chelsea, Tottenham, Manchester City, Manchester United, Arsenal og Liverpool ofte innehatt posisjonene i toppen av tabellen, selv om unntaket kom senest i mai.

De røde starter med en knalltøff bortekamp mot nettopp Chelsea i serieåpningen den 13. august. Det blir også to bortekamper til mot Tottenham og Manchester City før Arsenal kommer på besøk til Anfield lille julaften.

Ved årsskifte snur terminlisten, og Chelsea kommer på besøk den 31. januar. En drøy måned etter reiser Klopp og co til London for å møte Arsenal, før toppkampene avsluttes med hjemmekamper mot Manchester City og Tottenham.

Det ble med 12 poeng mot de nevnte motstanderne forrige sesong, med åtte poeng hjemme og fire poeng borte på åtte kamper. Det er ganske god uttelling, selv om det beste hadde vært å hente inn enda flere poeng inn mot 2023/24.

Søndag 13/08/2023 - Chelsea (b) [17.30]

Lørdag 30/09/2023 - Tottenham (b)

Lørdag 25/11/2023 - Manchester City (b)

Lørdag 23/12/2023 - Arsenal (h)

Onsdag 31/01/2024 - Chelsea (h) [21.00]

Lørdag 03/02/2024 - Arsenal (b)

Lørdag 09/03/2024 - Manchester City (h)

Lørdag 04/05/2024 - Tottenham (h)

Dette er terminlisten for 2023/24-sesongen

Bekreftet:Dette er terminlisten for 2023/24-sesongen

Liverpool åpner sesongen med en knalltøff bortekamp i London.

Liverpool sesongåpner 2023/24 mot Mauricio Pochettinos Chelsea

Liverpool sesongåpner 2023/24 mot Mauricio Pochettinos Chelsea

Mauricio Pochettinos første kamp i Premier League-comebacket blir hjemme mot Jürgen Klopp.