Kan tjene på videresalg av tidligere spillere i sommer

Liverpool kan få betalt for å ha sikret seg videresalgsklausuler.

Noe som er vanlig når store klubber selger unge spillere i fotballen, er videresalgsklausuler. Det sørger for at klubber som Liverpool får en prosentandel av neste overgang dersom en spiller blir solgt videre. Jo større summen er, jo mer kommer inn i kassa også til LIveropol.

Så langt har de røde solgt én spiller i sommer, nemlig Leighton Clarkson til Aberdeen. Sannsynligvis har klubben sørget for å få en videresalgsklausul også her. Den blir for tidlig å cashe inn i år, men flere andre spillere kan være på flyttefot og gi noen ekstra millioner i overgangsbudsjettet til Jürgen Klopp og Jörg Schmadtke.

Thisisanfield.com skriver at det spesielt er seks tidligere Liverpool-spillere som er aktuelle for overganger i sommer.

Alexis Mac Allister slutter seg til «The Team of Macs»

Alexis Mac Allister slutter seg til «The Team of Macs»

Alexis Mac Allister blir den 43. Liverpool-spilleren til å bære denne kuriositeten.

Innsikt 24.jun 14:11
Uten Kane ble Oliver Skipp overraskende tomålsscorer for Spurs mot Barca

Full oversikt over Premier League-lagenes treningskamper: Uten Kane ble Oliver Skipp overraskende tomålsscorer for Spurs mot Barca

Se sommerens kamper og resultater for Premier League-klubbene i oppkjøringen til sesongen 2023/24.

Innsikt 30.jul 23:33

Keeper på vei til Premier League?

I Danmark har den polske målvakten Kamil Grabara imponert for FC København, og han har blitt linket til blant andre nyopprykkede Burnley. Her skal Liverpool ha sikret seg 20 prosent av neste overgangssum, og kan cashe inn om lag to millioner pund dersom den rapporterte summen på ti millioner stemmer.

En millionsum kan det også bli for Marko Grujic, som ble solgt til Porto i fjor sommer. Han er nå aktuell for Lazio, og Liverpool vil få ti prosent av overgangssummen.

Også Ki-Jana Hoever kan gi noen kroner i overgangsbudsjettet på Merseyside. Han har så langt ikke vært en suksess i Wolves, men talentet er der fremdeles. Skulle noen satse noen millioner på det, vil Liverpoool få 15 prosent av summen.

Thisisanfield.com skriver også at Allan Rodrigues kan være på vei bort fra Atletico Mineiro, mens Rafa Camacho kan forsvinne fra Sporting CP. Ovie Ejaria i Reading kan også bli solgt i sommer.

De store summene blir det neppe, men alle monner drar - og med Liverpools overgangspolitikk setter man pris på hvert pund som kommer inn!

Se oversikten over Premier League-klubbenes bekreftede overganger

Se oversikten over Premier League-klubbenes bekreftede overganger

Se oversikt over de bekreftede overgangene i Premier League sommeren 2023.

Innsikt 02.sep 09:47
Når kommer TV-kampene?

Når kommer TV-kampene?

Vi vet fortsatt ikke når TV-kampene blir bekreftet, og sist sesong var det gjentatte ganger at fristen ble passert.