«Liverpool vil forhandle med RB Leipzig om overgangssummen»

Utkjøpsklausulen til Dominik Szoboszlai er kun gyldig ut fredag, men Liverpool skal være interessert i å forhandle om overgangssummen.

Mye kan tyde på at Liverpool har siktet seg inn på RB Leipzigs Dominik Szoboszlai når de jakter overgangvinduets andre signering etter Alexis Mac Allister fra Brighton. 

Szoboszlai dukket overraskende opp i ryktebørsen da troverdige David Ornstein i The Athletic onsdag kunne melde at Liverpool vurderer en overgang for ungareren.

Fredag har ryktene blitt langt mer konkret, blant annet takket være en artikkel fra Paul Joyce i The Times, som skriver at Liverpool aktivt nå forsøker å hente 22-åringen. 

Vil forhandle

Overgangsjournalist Fabrizio Romano er selvsagt også godt informert, og han har sammen med Ed Aarons kommet med en oppfølgerartikkel i The Guardian fredag ettermiddag. 

The Athletic: Newcastle er ute av dansen, Liverpool pusher på for en avtale

The Athletic: Newcastle er ute av dansen, Liverpool pusher på for en avtale

22-åringen kan bli Liverpools andre sommerkjøp.

Spørsmålet er hvordan avtalen skal struktureres

Spørsmålet er hvordan avtalen skal struktureres

Spilleren vil til Liverpool.

De skriver at utkjøpsklausulen til Szoboszlai, som skal være på 60 millioner pund og etter sigende ikke er gyldig når vi går inn i juli måned lørdag, ikke nødvendigvis er viktig for Liverpool. 

«Liverpool vil forhandle med RB Leipzig om overgangssummen», skriver de. 

Om de røde må ut med 60 millioner eller klarer å forhandle summen ned noe gjenstår å se, men det klubben nok er mest interessert i er å fordele betalingen over flere sesonger, slik som er veldig normalt i forbindelse med overganger. Chelsea har blitt kjent for å dele ut åtteårskontrakter til spillere, men fra og med 1. juli blir det kun lov å skrive av en overgangssum over maksimalt fem år.

Først i køen

Newcastle skal ha vist interesse for Szoboszlai, men spilleren selv skal ønske en overgang til Liverpool. The Guardian melder at Liverpool nå regnes å være først i køen av de som jakter på Szoboszlai. 

«Det skjedde etter et møte med spillerens agent tidligere i uken, og en overgang virker nå å være mer sannsynlig etter ytterligere samtaler på fredag».

Szoboszlai kom til RB Leipzig fra Red Bull-kollega Salzburg i januar 2021. 

Opp og ned for Fabio Carvalho – men historien er ikke ferdigskrevet

Opp og ned for Fabio Carvalho – men historien er ikke ferdigskrevet

Det ble 12 skuffende måneder i Liverpool for Fabio Carvalho som nå reiser til tysk fotball. Men Liverpool har langt fra gitt opp unggutten.

Innsikt 30.jun 16:31
Neste sesong blir det «Safe Standing» og flere ståplasser på Anfield

Neste sesong blir det «Safe Standing» og flere ståplasser på Anfield

Liverpool vil søke om «Safe Standing»-lisens etter vellykket test.