Overgangsoppdatering lagdel for lagdel: Pearce: Liverpool vil ha én midtbanespiller til, ikke nødvendigvis to

Overgangsvinduet åpner 14. juni og James Pearce har gått gjennom hva de røde ser etter denne sommeren.

Selv om markedet åpner for engelske klubber i dag, vil ikke internasjonale overganger gå gjennom før 1. juli.

I tillegg blir situasjonen komplisert av landskampene som spilles i juni/juli, inkludert EM for U21.

Derfor skal det en del til for at Jürgen Klopp skal være ferdighandlet til preseasonstart 8. juli.

Ta på setebeltet for sommeren kan bli hektisk. 

For The Athletic har James Pearce gått gjennom lagdel for lagdel, og hva Jörg Schmadtke, Dave Fallows (rekrutteringssjef) og Barry Hunter (sjefsspeider) leter etter i markedet.

Keeper

En av de mest satte plassene i hele ligaen. Alisson ble nylig stemt frem som årets Liverpool-spiller for 2022/23. Brasilianeren er 30 og har vel aldri vært bedre.

Pearce: «Situasjonen med målvakt Caoimhin Kelleher, 24, forblir endret. Liverpool insisterer på at de ikke har mottatt noen bud for den irske landslagsspilleren og ønsker at han skal bli som Alissons reserve. Det gjenstår å se om en toppklubb vil teste den besluttsomheten.»

I LIMBO: 24-årige Caoimhin Kelleher er for god til å slite benken, men kan heller ikke utfordre Alissons status som førstekeeper.

I LIMBO: 24-årige Caoimhin Kelleher er for god til å slite benken, men kan heller ikke utfordre Alissons status som førstekeeper.

Forsvar

Her er det også tydelig etablerte førstevalg, men det er likevel noen spørsmål. Skal vi tro Pearce vil Joel Matip (31) trolig gå kontrakten ut fremfor å bli solgt i sommer. Flere av linkene har vært for en venstrebeint, ung stopper.

Pearce: «Liverpool vurderer også midtstoppermål. Ibrahima Konaté har trygt etablert seg som førstevalg ved siden av Virgil van Dijk men skader har begrenset den franske landslagsspilleren til bare 53 kamper på to sesonger.»

«Ideelt sett, vil de rekruttere en ung, dynamisk forsvarer denne sommeren som kan være backup av høyt kaliber. Rapportene i Tyskland har linket Liverpool med Bayern Benjamin Pavard, som kan spille høyreback og i midten, men han er 27 og ikke sett på som et potensielt alternativ av rekrutteringsstaben.»

«En må kunne si at fjorårets sommervindu ble en fiasko. Det kan ikke skje igjen»

«En må kunne si at fjorårets sommervindu ble en fiasko. Det kan ikke skje igjen»

Av spillerne Liverpool hentet forrige sesong, er det sannsynligvis bare Darwin Nunez som vil spille i klubben til høsten.

Kommentar 13.jun 19:08
Se oversikten over Premier League-klubbenes bekreftede overganger

Se oversikten over Premier League-klubbenes bekreftede overganger

Se oversikt over de bekreftede overgangene i Premier League sommeren 2023.

Innsikt 02.sep 09:47

Midtbane

Lagdelen det meste har dreid seg om og Alexis Mac Allister (24) vil allerede gi den et løft. Alle har vært innforstått med at det ikke er nok. Her er det mange navn nevnt og vi tar en oppsummering med hver enkelt.

Pearce: «Thuram, Koné, Veiga, Gravenberch og Lavia — er alle aktuelle. Dog, dette er ikke en endelig liste.»

«Hvorvidt Liverpool signerer en eller to midtbanespillere til denne sommeren vil i stor grad påvirkes av prisen på de tilgjengelige. Klubbens standpunkt er ikke at de må signere to til for å fylle gapet. Keita og Oxlade-Chamberlain startet kun syv ligakamper til sammen i 2022/23.»

James Ward-Prowse: Ifølge Pearce er han ikke på lista på grunn av at alderen hans (28) ikke passer klubbens profil.

Mason Mount: Heller ikke på lista på grunn av pris. Manchester United mest trolig.

Khephren Thuram: Verdsettes til rundt £50 millioner av Nice og flere klubber er interessert. Kilder i Liverpool har foreløpig avvist at de har kommet til enighet med spilleren.

Gabri Veiga: Attraktiv på grunn av utkjøpsklausul rundt £34 millioner.

Romeo Lavia: Positivt at han allerede har erfaring med Premier League fra Southampton.

Ryan Gravenberch: Positive samtaler har blitt holdt her, men det avhenger av om Bayern München vil selge.

Det gir Liverpool en midtbane med Jordan Henderson, Fabinho, Alexis Mac Allister, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic, Curtis Jones, Harvey Elliott og kanskje noen til.

Tyler Morton: Vil bli vurdert i løpet av preseason etter et produktivt utlån i Blackburn.

Thiago: Klopp planlegger sesongen med playmakeren, som er i siste kontraktsår. Det forventes at han vil dra gratis neste sommer.

Leighton Clarkson: Sterkt utlån i Aberdeen. Vil trolig bli solgt permanent.

Fabio Carvalho: RB Leipzig har luktet på 20-åringen, men Liverpool vil kun låne han ut.

BYDG PÅ SEG ERFARING: Vil 20-årige Tyler Morton lånes ut på nytt, bli solgt for godt, eller få en sjanse som reserve?

BYDG PÅ SEG ERFARING: Vil 20-årige Tyler Morton lånes ut på nytt, bli solgt for godt, eller få en sjanse som reserve?

Angrep

Cody Gakpo (24), Diogo Jota (26), Luis Diaz (26), Darwin Nunez (23) og Mohamed Salah (30) er en god gruppe med ulike ferdigheter og alder. De italienske rapportene for Juventus’ Federico Chiesa (25) blir, dessverre for mange, avvist av Pearce, og flere supportere kunne nok ha tenkt seg et alternativ til på grunn av Afrikamesterskapet i januar.

Pearce: «Liverpool ser ikke etter enda et angrepsvalg, til tross for avgangen til Roberto Firmino, som scoret 13 mål i alle konkurranser i 2022/23. Cody Gakpo fylte effektivt brasilianerens sko, tilpasset seg til den falske nier-rollen med bravur etter hans januar-overgang fra PSV Eindhoven.»

«Neste sesong vil ha den ekstra komplikasjonen med å miste Salah i januar til Afrikamesterskapet i Elfenbenskysten. Samtidig, det er store forhåpninger til tenåringsvingen Ben Doak, som forventes å spille en større rolle etter å ha loggført fem senioropptredener i 2022/23. Klopp har også den talentfulle unge Kaide Gordon på vei tilbake, mens Jota er et annet alternativ på høyre kant ved behov.»