Så mye tjente Liverpool på Champions League denne sesongen

De røde kom til åttendedelsfinalen i 2022/23-utgaven.

Fra 2017/18-sesongen til 2022/23 deltok Liverpool i Champions League hver eneste sesong, og var i det gjeve selskap i seks år på rad. På de seks årene kom de røde til tre finaler under Jürgen Klopp.

Til høsten skal de røde spille Europa League – en turnering som ikke er i nærheten av like lukrativ økonomisk. Det gjenspeiles i tallene over hvor mye Liverpool faktisk tjente i Champions League forrige sesong.

Det var en sesong der de røde gikk videre fra gruppe A som gruppetoer bak Napoli. LFC vant fem av seks kamper i gruppespillet. I åttendedelsfinalen var det bråstopp mot Real Madrid, etter tap både på Anfield og Santiago Bernabeu.

Enorme summer

Swiss Ramble er den fremste på fotballfinans på sosiale media, og har en gjennomgang av hva de engelske klubbene tjente på Champions League forrige sesong.

Manchester City gikk hele veien, og tjente 131 millioner euro i TV- og premiepenger. Det er svimlende 112,6 millioner pund etter dagens kurs. Det neste laget var Chelsea, som røk ut i kvartfinalen og dro inn 80,8 millioner pund.

Liverpool skal ha tjent 82 millioner euro – rett i overkant av 70,5 millioner pund – mens Spurs tjente 55 millioner pund.

For Liverpools del var det fordelt på 15,6 millioner euro for å komme seg til gruppespillet, €24,7 millioner etter premiepenger, €14,2M fra TV-potten og €27,3M etter UEFA-koeffisienten.

Mindre penger i Europa League

Han skriver videre at West Ham, som vant UEFA Conference League, tjente £19,8 millioner på å gå hele veien der.

Manchester United og Arsenal deltok i Europa League, der Liverpool skal spille neste sesong. Deltakelsen skal ha vært verdt 26,6 millioner pund for United som røk ut i kvartfinalen, og 22,5 millioner pund for Arsenal som røk i åttendedelsfinalen.

Flere av de mulige Europa League-motstanderne er klare

Flere av de mulige Europa League-motstanderne er klare

11 av 32 lag bekreftet til neste sesongs Europa League.

Fordelene med en sesong i Europa League

Fordelene med en sesong i Europa League

Det blir Europa League på Liverpool neste sesong, men fortvil ei. Det finnes noen fordeler.

Innsikt 25.mai 22:48