Bekreftet: Fabinho er klar for Al-Ittihad

Liverpool har solgt sitt midtbaneanker.

Etter langt om lenge er det nå bekreftet at Liverpool selger sin brasilianske midtbanespiller Fabinho til Al-Ittihad i Saudi-Arabia. Brasilianerens nye arbeidsgiver bekrefter overgangen på sin Twitter-konto mandag kveld, og kort tid etter kommer også bekreftelsen fra Liverpool FC

I Saudi Pro League skal han blant annet spille mot Jordan Henderson og Roberto Firmino, som tidligere i sommer har blitt klare for henholdsvis Al-Ettifaq og Al-Ahli. 

Overgangssummen skal være på om lag 40 millioner pund, og Liverpool har dermed solgt spillere for over 50 millioner pund i sommer. De har også kuttet kraftig ned på lønnsutgiftene. Fabinho blir den sjette midtbanespilleren til å forsvinne i sommer, etter Arthur, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Naby Keita og Henderson. 

Al-Ittihad er regjerende mester i Saudi Pro League og Fabinho blir her lagkamerat med N'Golo Kanté og Karim Benzema. Laget trenes av Nuno Espirito Santo, som mange vil huske fra tiden i Wolverhampton og Tottenham.

Fabinho kom til Anfield fra Monaco sommeren 2018, sammen med Naby Keita, Xherdan Shaqiri og Alisson. Nå er det kun sistnevnte som er igjen på Merseyside. 29-åringen spilte 219 kamper for Liverpool og scoret elleve mål. Han har vært med på å løfte alle trofeene som er vunnet under Jürgen Klopps ledelse. 

Saudi Pro League

  • De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
  • Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
  • I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
  • I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
  • Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.