Bekreftet: Jordan Henderson forlater Liverpool etter 12 år i klubben

Den tidligere kapteinen har publisert en farvel-video på Instagram.

Da nyheten om at Jordan Henderson var ønsket av Steven Gerrards nye saudi-arabiske arbeidsgiver Al-Ettifaq ble kjent tidlig i juli, virket det som et skudd i blinde. 

Den tidligere Liverpool-kaptein har blitt sett på som kapteinenes kaptein i Premier League, og har vært en spiller som har gjort mye godt arbeid utenfor banen - blant annet for LHBTQI+-miljøet. At han skulle dra til et land hvor kvinner ses på som mindreverdige og det er ulovlig og farlig å være homofil, virket utenkelig. 

Nå er det altså et faktum. Det bekrefter han på sin egen Instagram-konto onsdag kveld.

«Det er vanskelig å sette ord på de siste 12 årene, og det er enda vanskeligere å si farvel. Jeg vil alltid være rød. Til dagen jeg dør. Takk for alt. You'll never walk alone. Jordan», skriver han under videoen.

I kommentarfeltet har flere tidligere og nåværende Liverpool-spillere takket 33-åringen for innsatsen og årene. Blant dem er Andy Robertson, Alisson Becker, Harvey Elliott, Lucas Leiva, Cody Gakpo og mange flere.

Du kan se videoen i vinduet under.

Ble enige under treningskamp

For det ble tidlig klart at det man først så på som et skudd i blinde ikke vet. Liverpools kaptein ble raskt enig med saudi-araberne om personlige betingelser, og da gjensto det bare for klubbene å komme til enighet. 

Under Liverpools første treningskamp mot Karlsruher - hvor Jordan Henderson ikke var involvert - ble det bekreftet at klubbene hadde kommet til enighet om en overgangssum på 12 millioner pund. 

Den medisinske testen var ikke noe problem for Henderson, som nå skal spille fotballen sin i Saudi-Arabia de neste årene. 

FERDIG: Henerson på en av sine siste treningsøkter i Liverpool-drakta.

FERDIG: Henerson på en av sine siste treningsøkter i Liverpool-drakta.

Ledet Liverpool til tronen

Jordan Henderson ankom Liverpool fra Sunderland sommeren 2011, og spilte seg etterhvert til fast plass i Liverpool-laget under Brendan Rodgers. 

Da Steven Gerrard forlot klubben etter 2014/15-sesongen, var det Henderson som fikk det store ansvaret med å lede laget videre. Det ansvaret innfridde han til gangs. 

Etter at Jürgen Klopp overtok Liverpool gikk det bare en vei for laget - oppover. I 2019 kunne Henderson heve Champions League-trofeet og i 2019/20-sesongen ledet han laget til triumfer i Premier League, Supercupen og VM for klubblag. 

I 2021/22-sesongen fullførte han samlingen sin med FA-cuptrofeet han manglet, da Liverpool også lenge kjempet om å vinne en enestående kvadrupel etter ligacupseier i februar. 

Vi takker Henderson for hans bidrag i Liverpool.