Neil Jones:Forventes å bli Liverpools vise-kaptein i 2023/24-sesongen

James Milners avgang har åpnet opp en plass i kapteinsgruppen.

James Milner forlot Liverpool tidligere i sommer til fordel for mer spilletid i Brighton den kommende sesongen.

Veteranen har vært klubbens vise-kaptein i flere år, men i 23/24-sesongen er det en ny spiller som må ta over rollen til 37-åringen.

Det er flere gode kandidater innad i Jürgen Klopps tropp, men Neil Jones er klar på hvem som sannsynligvis vil ta over.

«Virgil Van Dijk vil offisielt bli Liverpools nye vise-kaptein etter avgangen til James Milner. Det blir mer interessant å se om noen bli lagt til i kapteinsgruppen i klubben», skriver Jones for This Is Anfield.

Liverpools kapteinsgruppe bestod av Jordan Henderson, James Milner, Virgil Van Dijk, Alisson, Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold den forrige sesongen. Det er ikke sikkert at Klopp velger å legge til en spiller til i gruppen, men det er ikke usannsynlig heller.

GJENFORENT: James Milner og Adam Lallana blir lagkamerater i Brighton den kommende sesongen.

GJENFORENT: James Milner og Adam Lallana blir lagkamerater i Brighton den kommende sesongen.

Jones har troen på at Salah blir det nye tilskuddet, om noen.

«Han er den åpenbare kandidaten etter flere gode år i klubben. Egypteren virker som en passende person til å ta over som et eksempel for det daglige arbeidet som kreves», skriver han.

31-åringen har vært en viktig brikke i Klopps mannskap i flere år, og har alltid vært en spiller som har jobbet hardt for å nå sine mål. Det er noe som kan smitte over på andre.

«Han deler Milners besettelse for kondisjon, forberedelse og fysikk. Det kan spillere som Elliott og Bajcetic skrive under på, da begge kan bekrefte at han regelmessig har gitt dem råd og oppmuntring».

Talent og personlighet

Det er riktignok ikke bare James Milner som har forlatt klubben denne sommeren. Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og Roberto Firmino har også avsluttet sine opphold på Merseyside.

I løpet av kort tid har det derfor forsvunnet veldig mye erfaring fra Klopps tropp. Fireren hadde til sammen 27 års fartstid i Liverpool-drakten.

LEGENDE: Roberto Firmino reiser fra Liverpool med 111 mål og 79 målgivende pasninger på 362 kamper.

LEGENDE: Roberto Firmino reiser fra Liverpool med 111 mål og 79 målgivende pasninger på 362 kamper.

«Alle vil bli savnet på hver sin måte, noe som kom til syne i slutten av den forrige sesongen. Klubben vil få en utfordring med å erstatte dem, og spesielt i garderoben», skriver journalisten.

Et samhold i en spillergruppe er viktig, spesielt om klubben skal ut å konkurrere i toppen igjen, og glemme forrige sesongs skuffelse.

«De siste tegnene er positive. Kilder innad i klubben tror at sommerens signeringer i Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai, samt tidligere signeringer i Cody Gakpo, Darwin Nunez og Luis Diaz, har blitt rekruttert for både talent og personlighet. Det endelige resultatet kan passe fint inn i Liverpools garderobekultur i Kirkby», avslutter Jones.

Lørdag returnerte åtte førstelagsspillere for å starte pre-season inn mot 2023/24-sesongen. På tirsdag ventes resten, inkludert nysigneringene Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai.