– Jeg snakker egentlig ikke med Klopp, for å være ærlig

Fabio Carvalho mener det ikke fungerte fordi han ble brukt feil, og nå virker det som han og Jürgen Klopp er ute i kulda.

– Jeg liker egentlig ikke å snakke om andre spillere, meddeler Fabio Carvalho foran et pressekorps med blant andre Transfermarkt til stede.

Spørsmålet som er oppe i lufta er om utlånsspilleren kan erstatte Dominik Szoboszlai, mannen som gikk motsatt vei i sommer. Ifølge Wyscout avsluttet Szoboszlai 2,14 ganger per 90 minutter, Carvalho hadde 2,06/90.

– Selvsagt, alle vet at Szoboszlai er en veldig god spiller. Men jeg har selvtillit og tror på meg selv, og jeg er sikker på at jeg kan gi mitt beste for RB Leipzig.

RB Leipzig solgte Szoboszlai til Liverpool for £60 millioner, og lånte erstatteren fra samme klubb. Portugiserens beskrivelse av egne ferdigheter kunne fort vært brukt om ungareren også.

– Jeg vil si at jeg er en kreativ spiller, og jeg er god med ballen.

– Jeg jobber hardt også, ikke bare for meg selv men for hele laget. Mine ferdigheter er å være kreativ med ballen, på kontringer, og i angrep. Jeg liker å finne den rette pasningen og å skyte. Jeg liker å score.

Ble brukt feil i Liverpool

Oppholdet på Anfield ble aldri helt en hit for 20-åringen, som kun fikk vist noen glimt av hva som gjorde han så ettertraktet da han spilte i Fulham.

– Jeg føler at grunnen til at det ikke fungerte i Liverpool var på grunn av posisjonen jeg spilte.

– Jeg spilte på venstre, som egentlig ikke er min posisjon. Jeg ble fortalt at jeg skulle spille som en #10, men vi spilte egentlig ikke med en #10 sist år. Når vi spiller med en #10, da kan jeg vise mine gode sider, og vende opp. Det er derfor jeg vil si at det ikke fungerte, og om jeg vil være her eller i Liverpool neste år, det får vi se hvordan går.

I Leipzig har han tro på at Jürgen Klopps landsmann Marco Rose vil gjøre det annerledes.

Opp og ned for Fabio Carvalho – men historien er ikke ferdigskrevet

Opp og ned for Fabio Carvalho – men historien er ikke ferdigskrevet

Det ble 12 skuffende måneder i Liverpool for Fabio Carvalho som nå reiser til tysk fotball. Men Liverpool har langt fra gitt opp unggutten.

Innsikt 30.jun 16:31
– RB Leipzig står for å gi unge spillere denne muligheten

– RB Leipzig står for å gi unge spillere denne muligheten

Fabio Carvalho vet at han kommer til en perfekt utviklingsarena.

– Han fortalte meg at jeg vil være en #10, og han vet hva jeg kan forbedre og har hjulpet meg hver dag. Akkurat nå, jobber vi mest med posisjonen min, og han vet jeg er god med ballen, så vi har jobbet uten ball, spesielt siden det er avgjørende i RB Leipzig med måten vi spiller på og presser for å vinne ballen tilbake raskt.

Snakker ikke med Klopp

Når han uttaler seg om sin forrige sjef er Carvalho langt fra like positiv.

– Jeg snakker egentlig ikke med han (Klopp), for å være ærlig.

Det var heller ingen varme ord med på reisen ned til Tyskland.

– Han gav meg egentlig ingen råd. Jeg måtte bare lære mens jeg gjorde det, og jeg føler det er bedre for meg å modnes uansett. Både som person og fotballspiller.

Transfermarkt skriver at deres opplysninger er at Carvalho aldri var en del av Klopps planer, men at spillerkjøpet ble presset på treneren av det tidligere overgangsregimet.