De neste ukene vil bli avgjørende for hvilken rolle Ben Doak skal spille neste sesong

Stjerneskuddet er allerede tilbake foran en veldig viktig sesongoppkjøring.

Mandag i denne uken var flere av Liverpools U21-spillere tilbake på akademiet i Kirkby for å starte sin pre-season. Det én uke før de største stjernene og seniorspillerne er tilbake – og slik det har vært de siste årene er den tidligere delen av sesongoppkjøringen en periode der ungguttene virkelig kan få vist seg frem.

Ben Doak, Conor Bradley, Luke Chambers og Bobby Clark er tilbake, skriver Neil Jones som tidligere har dekket klubben for Liverpool Echo og Goal.com. Nå driver han på egenhånd, og skriver for sine egne abonnenter.

I juni gikk det rykter om at Steve Clarke ville ha ham med i seniortroppen til EM-kvalifiseringskamper, men det skjedde ikke. Doak takket nei til å være med det skotske U21-landslaget i juni fordi han ville være helt klar for en veldig viktig pre-season, der han trolig vil være sentral og kan vise seg frem på treningsleiren i Tyskland.

Se litt av det Ben Doak viste i sin første sesong i helrødt:

Ikke avgjort hvor han spiller

Doak kom til Liverpool i fjor sommer, da de røde betalte 600 000 pund for ham til Celtic. Da hadde han allerede debutert for Celtics førstelag, bare 15 år gammel. Han er fortsatt bare 17 år, og avsluttet fjorårssesongen med fem førstelagskamper for de røde.

Han imponerte stort i flere av dem – med sin hurtighet, dribleferdigheter og uredde stil.

Jones skriver videre at det så langt ikke har blitt utelukket at Doak kan bli lånt ut den kommende sesongen, men alt vil avhenge av hvor mye 17-åringen imponerer de neste ukene, og hvilke tilbud som dukker opp.

Klubben har nå fått en ny sjef for utlån, og det er Matt Newberry som har erstattet David Woodfine i den rollen. Newburry jobbet tidligere med rekruttering til akademiet, og var sentral da spillere som Doak, Stefan Bajcetic, Kaide Gordon og Clarke kom til klubben, så han vil kjenne godt til Doak.

Deler av Liverpools førstelag vil være tilbake på AXA Training Centre på lørdag – men de fleste vil ankomme tidlig i neste uke på grunn av landskampene i juni.

Totalpakken for Mount er langt dyrere enn det Szoboszlai vil koste

Totalpakken for Mount er langt dyrere enn det Szoboszlai vil koste

Manchester United endte opp med Mason Mount – mens Dominik Szoboszlai ble rød.

Innsikt 05.jul 18:23
Bli med i vår Fantasy-konkurranse

Bli med i vår Fantasy-konkurranse

Også i år blir det LFCSCN-liga.

Supporterklubben 05.jul 19:52