– Dette blir min tredje sesong her, så jeg må løfte nivået mitt

Ibrahima Konaté er klar for å ta mer ansvar, og gleder seg over å være lagkamerat med Dominik Szoboszlai igjen.

Det er nå to år siden Liverpool betalte Ibrahima Konatés utkjøpsklausul og kjøpte ham fra RB Leipzig. 

Han har etablert seg som et klart førstevalg ved siden av Virgil van Dijk i midtforsvaret, og en rolle som ble enda mer tydelig hans etter Trent Alexander-Arnolds nye rolle der han trekker mer inn i midtbaneleddet og etterlater seg rom bak. Det må Konaté dekke, og det gjorde han veldig bra i vår.

– Det har kanskje gjort meg en bedre spiller siden jeg må gjøre mer, og har mer rom jeg må forsvare. Jeg har et fint lag rundt meg til å hjelpe meg, så vi får se hva som skjer denne sesongen, sier franskmannen til Liverpoolfc.com.

Konaté er nå på treningsleir i et land han kjenner godt, etter å ha spilt for RB Leipzig mellom 2017 og 2021.

– Jeg er veldig glad for å være her i Tyskland. Jeg kjenner landet allerede, og været er mye bedre enn det er i Liverpool for øyeblikket. Det er mye glede i laget, og jeg er veldig glad for å være tilbake etter ferie. Den var kort, men jeg er glad for å møte spillerne, støtteapparatet og alle fra Liverpool. Vi er klare for å trene.

– Det er veldig intenst, men vi må gjøre dette og ofre mye, for det er mye vi må vise denne sesongen.

Klar for å ta mer ansvar

Som etablert førstelagsspiller er 24-åringen nå klar for å ta mer ansvar både på og utenfor banen. Han har en fortid som leder og kaptein for det franske U21-landslaget

– Denne sesongen min tredje, så jeg må løfte nivået et hakk og vise en annen del av personligheten min på banen og i livet. Jeg har satt meg mange mål: holde nullen mange ganger, hjelpe laget mitt, score noen mål og vinne noen troféer, sier han.

– Jeg er veldig glad for å være her, og jeg ønsker å vinne mange troféer her for det er en utrolig klubb med en stor historie. Jeg ønsker å være en stor del av denne klubben, og vinne mange troféer.

Konaté var lagkamerat med Dominik Szoboszlai i en halv sesong i RB Leipzig – men de spilte aldri sammen for Szoboszlai kom skadet i januarvinduet med den ene store skaden han har hatt i sin karriere. Et lyskeproblem som holdt ham ute resten av 2020/21-sesongen

– Jeg er veldig glad på hans vegne, og jeg tror han skjønner at dette er en veldig, veldig stor klubb. Livet hans forandret seg da han signerte for Liverpool, og jeg er glad for at han er her.

«Et salg av Fabinho ser veldig fornuftig ut, om han erstattes skikkelig»

«Et salg av Fabinho ser veldig fornuftig ut, om han erstattes skikkelig»

De røde kan ikke gå inn i en sesong uten et midtbaneanker og forvente at en skal være med i kampen om de gjeve titlene igjen.

Kommentar 16.jul 12:16
Thiago trener fortsatt ikke med laget

Se treningsbildeneThiago trener fortsatt ikke med laget

Liverpool har hatt sin første fotballøkt i Tyskland.