5 målpoeng på 135 minutter:– Du kan se at han er vanskelig å håndtere

Darwin Nunez scoret sitt fjerde mål på tre omganger da han sendte Liverpool i ledelsen mot Leicester.

Darwin Nunez leverte brukbare 14 mål i sin første sesong på Anfield, men flere forventet mer av rekordkjøpet på spissplass.

24-åringen slet med spilletid i slutten av forrige sesong, og med inntoget av Gakpo forsvant han enda lenger bak i køen.

– Jeg tror ikke jeg trenger å fortelle supporterne det, men tradisjonelt sett har det vært vanlig at offensive spillere (trenger tid). Han viste klart positive tegn forrige sesong, men skader og det røde kortet var selvfølgelig ødeleggende i starten, sier Klopp etter søndagens kamp.

Nå virker 24-åringen å være i knallslag, et par uker før Chelsea venter på Stamford Bridge. Spissen kjemper en hard kamp om plassene, med Jota, Salah, Gakpo og Diaz som sine konkurrenter.

TAR SEG TID: Darwin Nunez er en populær mann i Singapore. Etter kampen signerte han supporternes drakter.

TAR SEG TID: Darwin Nunez er en populær mann i Singapore. Etter kampen signerte han supporternes drakter.

Må bidra defensivt

– Hans billett inn i laget handler om å være klar til å forsvare seg. Jeg har aldri hørt om et lag som lykkes med et slurvete forsvar. Det skjer aldri, sier Liverpool-treneren.

I flere lag får spissen ofte mindre defensivt arbeid, for å være klar til å bidra i det offensive spillet. Det hører ikke hjemme i Klopps spillestid, hvor ingen får være med «gratis».

– Dette gjelder Darwin, men også de andre spissene. Jeg vet hvor mye kvalitet de har i beina, men de må gjøre begge deler. De må være med å forsvare seg, og også involvere seg i de offensive situasjonene. 

Nunez virker like kvikk som forrige sesong, men mye tyder på at selvtilliten til spissen har økt betraktelig den siste måneden. Det gleder Klopp, som synes 24-åringen leverte en god kamp mot Leicester.

– Du kan se at han er vanskelig å håndtere. Han har hurtighet og han er en typisk målscorer. Han lukter situasjonene, og avslutter angrepene, sier tyskeren.

Det store spørsmålet er likevel: Får Nunez muligheten fra start mot Chelsea?

– Han har sett veldig bra ut på trening, og det hjelper å være i god fysisk form. Nå skal vi spille to kamper til, så er det Chelsea.. Vi får se, avslutter Liverpool-treneren.

Clark og Doaks første scoringer – og Jotas flotte hodestøt

Se målene fra 4-0 seieren:Clark og Doaks første scoringer – og Jotas flotte hodestøt

Liverpool tok en dominerende 4-0 seier over Leicester. Se alle målene fra kampen!

En dominerende oppvisning av Liverpool – men en mangel ble svært synlig

Kampkommentar etter 4-0 seieren over Leicester:En dominerende oppvisning av Liverpool – men en mangel ble svært synlig

Jürgen Klopp og co må ut på overgangsmarkedet før sesongstart.

Kommentar 30.jul 14:00