Egypt vil ha Salah med i OL

Skulle det skje vil han miste starten av neste sesong.

Neste sommer skal Egypt delta i OL i Paris. De kvalifiserte landene så langt er Den dominikanske republikk, Egypt, Frankrike, Israel, Mali, Marokko, Spania, Ukraina og USA.

Det er U23-landslagene som deltar når det er fotball i OL, men hvert land kan ha med seg tre spillere som er eldre. U23-landslagssjef Rogerio Micale har sagt at han ønsker å ha med seg landets største stjerne Mohamed Salah i turneringen.

– Vi har fortsatt et år på oss til å tenke på det og vurdere situasjonen, men selvsagt ønsker vi å ha med Salah. Salah er like viktig for oss som Neymar er for Brasil, skal han ha uttalt på egyptisk TV ifølge thisisanfield.com.

Trenger ikke å si ja

David Lynch, som skriver en ukentlig spalte for liverpool.no, skriver for thisisanfield.com at Liverpool vil kunne blokkere det dersom Salah tas ut. OL står nemlig ikke på listen til FIFA over turneringer der klubbene må gjøre spillerne sine tilgjengelig.

Det ble gjort for to år siden, da det var snakk om at Salah, Ibrahima Konaté og Takumi Minamino skulle spille i Tokyo-OL. I 2021 lot Everton sin daværende spiss Richarlison spille OL, og han var med på å hjelpe Brasil til gull.

Skulle Salah få tillatelse til å spille vil han miste neste sesongs sesongoppkjøring og starten på neste sesong, siden turneringen går fra 24. juli til 10. august. Det virker helt utenkelig at Liverpool skal la sin største stjerne spille der.

Salah skal igjen spille Afrikamesterskapet neste sesong. Mesterskapet sparkes i gang den 13. januar, og om det skulle bli finale på Egypt vil Salah bli på det afrikanske kontinentet helt frem til 11. februar. De røde spiller fire Premier League-kamper i den perioden, Bournemouth (b), Chelsea (h), Arsenal (b) og Burnley (h).

Under 30 eksemplarer igjen av sesongboka - løp og kjøp!

178 sider fullstappet med Liverpool-stoff:Under 30 eksemplarer igjen av sesongboka - løp og kjøp!

Utvidet frist for GRATIS frakt! Alle som bestiller senest søndag kveld vil motta boka med gratis frakt!

Supporterklubben 22.jun 13:46
Bli med i vår Fantasy-konkurranse

Bli med i vår Fantasy-konkurranse

Også i år blir det LFCSCN-liga.

Supporterklubben 05.jul 19:52