Journalist ser flere grunner til at Thiago-salg er logisk for Liverpool

Lønn, posisjon og skadehistorikk er blant argumentene som nevnes for at tidspunktet er riktig.

Denne uka ble det rapportert at Thiago Alcantara hadde avslått et lukrativt tilbud fra Saudi-Arabia, og at han er fokusert på preseason med Liverpool, men spørsmålet er om både han og klubben vil endre standpunkt om, eller når, de nye tilbudene kommer.

Med fortid i Barcelona og Bayern München har midtbanespilleren vunnet nesten alt som er, deriblant 11 ligamesterskap. Det eneste som mangler er en stor triumf med Spania, utover de han har på aldersbestemte landslag.

I hans alder, og med den nåværende kontraktsituasjonen, er det naturlig at han vurderer sin rolle og mulighetene.

Hva er hans plass i Liverpool nå?

Andy Jones i The Athletic stiller det samme sentrale spørsmålet om hvor spanjolens rolle i laget ligger.

Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai, sammen med Jürgen Klopps formasjonsendring på tampen av forrige sesong, gjør at det kanskje ikke er noen naturlig plass for pasningsmaskinen.

Han kom tilbake fra skade mot slutten av sesongen og fikk fire opptredener i det nye systemet, samtlige var innhopp fra benk.

Ifølge Jones var to av dem som en nummer #6 til venstre, en gang på venstre og en som en #10 til høyre.

En #10-rolle til venstre har virket som hans mest naturlige posisjon. Dette henger og sammen med Optas tall for hvor han oftest berører ballen.

Det er en posisjon Mac Allister gjerne spiller, og det var her Curtis Jones imponerte i sesongavslutningen.

Thiago er ikke like naturlig i den samme rollen til høyre, hvor primært Szoboszlai, Jordan Henderson og Harvey Elliott trolig er tiltenkt å kjempe.

Selvsagt kan han spille som en #6 og vi husker hvordan han og Fabinho utgjorde en strålende duo i 2020/21. Dog er The Athletic-skribenten usikker på om 32-åringen har mobiliteten, fysikken og de andre egenskapene klubben ser på i denne rollen.

Fantastisk ballspiller

Mye taler også for å beholde Thiago.

Veteranen er en av de beste ballspillerne i laget. Han er taktisk smart og tilpasningsdyktig, og vil sjelden gjøre seg bort.

En mulighet kan være at han blir en slags «luksusspiller», som Klopp benytter seg av i kamper Liverpool forventes å dominere.

Mot lag som legger seg dypt vil en kombinasjon av Trent Alexander-Arnold og Thiago være et supert våpen for å bryte opp.

Thiago har allerede takket nei til et tilbud fra Saudi-Arabia

Thiago har allerede takket nei til et tilbud fra Saudi-Arabia

Det er seriøs interesse for midtbanespilleren.

«Jeg håper vi får en siste sesong med Thiago»

«Jeg håper vi får en siste sesong med Thiago»

Det er kanskje siste sjanse til å «cashe inn» på Thiago, men bør de gjøre det?

Kommentar 04.jul 18:04

Det at midtbanen generelt har fått bedre dekning kan og være noe positivt for Thiago. Når Klopp ikke er like avhengig av han, kan han hviles i større grad og ha overskudd når det trengs.

Lønna hans er et negativt aspekt. Som en av klubbens best betalte er det vel luksus for en spiller som ikke er tiltenkt en nøkkelrolle.

Liverpool har og slitt med å hente inn midler på spillersalg i senere år. Går Thiago gratis når kontrakten løper ut vil det være nok en førstelagsspiller som forlater Anfield uten å legge igjen nye midler.

Slitt mer med å holde seg spilleklar

Totalt står Thiago med 97 (av 168) kamper for Liverpool, 71 av dem fra start, siden overgangen fra Bayern München sommeren 2020. Det er 6549 minutter og høres ikke så ille, spesielt om man tenker på Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain.

Tendensen er dog at toppen var hans første sesong.

NOE SPESIELT: Akkurat ferdighetene med ballen er noe få i Liverpool, eller verden for øvrig, kan matche Thiago på.

NOE SPESIELT: Akkurat ferdighetene med ballen er noe få i Liverpool, eller verden for øvrig, kan matche Thiago på.

I 2020/21 spilte han i 24 ligakamper fordelt på 1857 minutter. Sesongen etter 25 kamper og 1537 minutter. Sist ble det 18 kamper over 1256 minutter. 

Han startet kun 14 Premier League-kamper i 2022/23.

Mulig kan dette løse seg noe med bedre håndtering av spilletida, som burde være mulig med Mac Allisters og Szoboszlais inntog.

Så er det «homegrown»-elementet. Thiago vil frigjøre en plass her, og det kan gi de røde mer å spille for på overgangsmarkedet.

Liverpool er ikke der at de må selge, men kanskje er det logisk nå?