FA vurderer å selge cuprettighetene til Premier League

Flere er bekymret for maktbalansen om Premier League skulle få tilslaget.

Den nåværende avtalen for de internasjonale cuprettighetene ligger hos sportsmarkedsføringsgiganten IMG. Kontrakten går til ut sesongen 2024/25.

IMG betaler rundt £100 millioner årlig for rettighetene, minus Vest-Europa, Midtøsten og Nord-Afrika.

The Times skriver at FA (Football Association) vurderer å selge til Premier League for neste periode, og at FA-sjef Mark Bullingham skal være klar til å akseptere ligaens tilbud.

Sveitsiske Infront Sports & Media har tidligere vært ansett som det foretrukne valget, før Premier Leagues bud skulle vurderes.

Problematisk maktfordeling

Flere ser på det som problematisk om Premier League skulle få kontroll over det som er verdens eldste nasjonale turnering.

Det vil gi storligaen kontroll over store deler av terminlista, i tillegg til at det kan brukes når de skal selge Premier League-kamper rundt om i verden.

Supportere får seks ukers varsel før kampene skal spilles

Premier League:Supportere får seks ukers varsel før kampene skal spilles

Premier League endrer reglene angående kamptidspunkter.

Nyheter 03.jul 13:58
Uten Kane ble Oliver Skipp overraskende tomålsscorer for Spurs mot Barca

Full oversikt over Premier League-lagenes treningskamper: Uten Kane ble Oliver Skipp overraskende tomålsscorer for Spurs mot Barca

Se sommerens kamper og resultater for Premier League-klubbene i oppkjøringen til sesongen 2023/24.

Innsikt 30.jul 23:33

En kilde uttaler til The Times at et slikt salg vil være FAs verste avgjørelse siden de tillot dannelsen av Premier League i 1992.

Hverken FA eller Premier League ønsker å kommentere saken, men Infront har uttalt at de er bekymret og forferdet over utviklingen.

Selskapet melder at de har forhandlet med hederlige rettighetsholdere i to tiår, uten å oppleve et slikt hendelsesforløp.