Forhandler om de siste detaljene

Det er ikke mye som gjenstår før Fabinho er solgt.

Fredag mottok Liverpool et bud på Fabinho fra Al-Ittihad i Saudi-Arabia. Klubben er ledet av Nuno Espirito, som har vært brasilianerens manager tidlig i karrieren, og som han deler «superagent» Jorge Mendes med.

Budet skal være på 40 millioner pund, og Liverpool valgte å ikke ta med midtbanespilleren på treningsleir til Tyskland og gi ham tillatelse til å gjennomføre den medisinske sjekken.

Spilleren har allerede gitt Al-Ittihad sitt ja, etter en samtale med Nuno, som virkelig ønsker ham og vil ha ham i en midtbaneduo med N’Golo Kanté. Der blir han også lagkamerat med Karim Benzema. Al-Ittihad er regjerende mestere i Saudi Pro League.

Diskuterer de siste detaljene

Samtalene mellom klubbene er veldig konkrete, der de skal få spikret de siste detaljene. Overgangssumemn er på 40 millioner pund, men det gjenstår å bli enig om hvor mye som skal betales med en gang og hvor mye som skal betales i avdrag, sier Fabrizio Romano i en oppdatering på sin YouTube-kanal

Det er disse tingene klubbene fortsatt forhandler om. Når det er på plass vil Fabinho blir Al-Ittihad-spiller.

Akkurat delen med å få mest mulig er viktig, og ifølge Ben Jacobs som også følger overgangsmarkedet tett kommer ofte budene fra Saudi-klubbene med forslag om en engangsbetaling uten bonuser, noe som gjør at klubber kan la seg friste til å akspetere lavere bud for å få alt med en gang og kvitte seg med lønnsutgifter. 

Slik har det ikke alltid vært, og før det statlige pensjonsfondet (PIF) tok over fire av de største klubbene i juni, der Al-Ittihad er en av dem, så var dette en sak i FIFA. Klubbene skyldte både lønninger og overgangssummer, skriver Rory Smith og Tariq Panja i en featureartikkel om satsingen i Saudi-Arabia for New York Times.

Så sent som forrige sesong skal Al-Ittihad ha feilet med å betale sine ansatte lønninger på tre måneder, og spillere som hadde vært med på å vinne ligamesterskapet hadde utestående bonuser. Derfor vil det være viktig for Liverpool at en får mest mulig av overgangssummen med en gang.

Journalister lanserer flere navn dersom Fabinho blir solgt

Journalister lanserer flere navn dersom Fabinho blir solgt

Fabinho er på vei bort fra Liverpool – og da trengs det en midtbanespiller med defensive fiber i kroppen.

Innsikt 15.jul 20:03
De årlige sykkelbildene er her

Treningsleiren i Tyskland er i gangDe årlige sykkelbildene er her

Liverpool er på treningsleir og har hatt den første økten.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.