Forholdet mellom Schmadtke og Klopp:Forklarer hvordan klubben jobber på overgangsmarkedet

Schmadtke har et overordnet ansvar, men Klopp har det siste ordet.

Jörg Schmadtke, Jürgen Klopp og Liverpools speideravdeling har noen viktige uker foran seg.

Premier League er litt over tre uker unna, men Liverpools tropp virker å være langt fra ferdigstilt. Henderson og Fabinho er på vei ut, og duoen forventes å bli erstattet før overgangsvinduet stenger den 1. september.

Liverpools sportsdirektør har blitt intervjuet av Sky Sports i forbindelse med den krevende jobben. Tyskeren forteller om hyppige samtaler med Klopp.

– Vi snakker sammen på telefonen i forkant, og forteller hva vi mener. I England er rollefordelingen klar: Vi har en eier som alltid skal være med i bestemmelsen, og så er det Jürgen Klopp som tar avgjørelsen, sier Schmadtke.

PÅ VEI UT: Jordan Henderson forventes å bli klar for Al Ettifaq i løpet av kort tid.

PÅ VEI UT: Jordan Henderson forventes å bli klar for Al Ettifaq i løpet av kort tid.

Klopp må fokusere på troppen

Alexis Mac Allister-avtalen var så godt som i boks da Schmadtke ankom klubben. Dominik Szoboszlai-overgangen er en annen historie.

Sportsdirektøren legger ikke skjul på at han kjenner det tyske markedet best, men at det også jobbes i andre deler av verden.

Det kan bli et stort nedslagsfelt, noe Jürgen Klopp ikke har tid til å delta på.

– Min jobb er å gi ham den beste informasjonen, slik at han kan ta en god avgjørelse. Det er viktig at alle holder seg til sine roller. Det handler om å filtrere informasjonen fra de ulike avdelingene og presentere Jürgen med det beste, slik at han har et godt grunnlag, fortsetter han.

PÅ FELTET: Jürgen Klopp må fokusere på troppen og sesongen som kommer, ifølge Schmadtke.

PÅ FELTET: Jürgen Klopp må fokusere på troppen og sesongen som kommer, ifølge Schmadtke.

Liverpool har blitt linket til en rekke spillere de siste ukene, men så langt har det vært lite håndfaste rykter. Det er også to spillere på vei ut av klubben.

Da er det viktig å ha en god tone, for arbeidsmengden kan bli stor.

– Det er aldri et problem. Vi sitter mye sammen og diskuterer, men vi har det veldig gøy også. Jeg prøver å ta vekk det fokuset fra Jürgen, slik at han kan konsentrere seg på sine oppgaver, men han har det siste ordet. Etter denne prosessen er over tas det beslutninger, sier Schmadtke.

Sportsdirektørens kontraktslengde har vært diskutert helt siden tyskeren ankom Liverpool. Han bekrefter at det er undertegnet en ettårsavtale, men at mye kan endre seg før den tid.

– Vi venter med det til slutten av august, så kan vi se på hvordan situasjonen er da. Hvis noen er usikker tar vi hverandre i hendene og så fikser jeg meg en flybillett, avslutter han.

Klar for sin niende sesong med Liverpool

Fullstendig liste over Premier Leagues trenere:Klar for sin niende sesong med Liverpool

Jürgen Klopp topper listen i Premier League, med Pep Guardiola like bak.

Innsikt 20.jul 17:26
Har fortsatt ikke funnet seg et nytt lag før neste sesong

Har fortsatt ikke funnet seg et nytt lag før neste sesong

Det er enda ikke sikkert hvor Alex Oxlade-Chamberlain skal fortsette karrieren sin neste sesong.