Fra 2024 kan det bli store og kontroversielle endringer for FA-cupen

Slutt på omkamper og at finalen skal plasseres på en egen helg? Det er noen av endringene som kan komme.

Fra 2024/25-sesongen planlegges det store endringer for hvordan den tradisjonsrike FA-cupen skal arrangeres. Premier League-klubbene vil få enda mer kontroll over fotballkalenderen og terminlisten – og de foreslåtte endringene beskrives som «den største omveltningen i turneringens 152 år lange historie».

Grunnen er at fotballforbundet (FA) og Premier League er i ferd med å inngå en avtale der det er Premier League som selger rettighetene til turneringen – som vil bety en langt større salgssum og inntekter for grasrota – men for at det skal skje så har Premier League en del krav.

Ifølge Daily Mail vil det bety at det er slutt på omkamper i turneringen. I tillegg skal de første rundene av turneringen spilles i midtuker heller enn helg. 

Ikke finale på egen helg

Det mest kontroversielle med forslaget, er at det ikke lenger vil være slik at FA-cupfinalen får en egen helg på slutten av sesongen.

Finalen skal heller spilles på en «vanlig» helg, da det også spilles Premier League-fotball. Trolig vil det bety at FA-cupfinalen skal spilles lørdagen på helgen som kommer før siste Premier League-helg.

En av grunnene til at toppklubbene ønsker denne endringen, er det nye Champions League-formatet som kommer inn fra 2024, der gruppespillet vil være på ti heller enn seks kamper.

Forslaget har fått mye kritikk etter at detaljene kom ut. En av de som er veldig kritisk, er Oliver Holt i Daily Mail. Han mener at Premier League-klubbene ødelegger for fotballen nedover i divisjonene. 

Totalpakken for Mount er langt dyrere enn det Szoboszlai vil koste

Totalpakken for Mount er langt dyrere enn det Szoboszlai vil koste

Manchester United endte opp med Mason Mount – mens Dominik Szoboszlai ble rød.

Innsikt 05.jul 18:23
Bli med i vår Fantasy-konkurranse

Bli med i vår Fantasy-konkurranse

Også i år blir det LFCSCN-liga.

Supporterklubben 05.jul 19:52