James Pearce heller kaldt vann på de hete Lavia-ryktene

Liverpool liker spilleren, men synes prisen er høy.

Romeo Lavia har brent seg oppover på lista over overgangsmål de siste dagene, men nå kommer James Pearce med litt kjøligere vann for å slukke flammene noe.

For The Athletic skriver Pearce at «han er beundret men slik det står nå forfølger de (Liverpool) ikke den belgiske defensive midtbanespilleren».

Flere årsaker ligger bak at Lavia kanskje ikke er så het som først antatt.

Liverpool synes prislappen på rundt £50 millioner er for høy for en spiller som er talentfull, men også en tenåring som kun har 17 seniorkamper mer enn for eksempel Stefan Bajcetic.

Klopp har fått det han ville ha

Ifølge Pearce var Jürgen Klopps ønske å få to energiske midtbanespillere, som kunne bekle flere roller og bidra med kreativitet og friske bein, for å erstatte James Milner, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain.

Dette er nå på plass før preseason starter. Og til en sum på totalt under £100 millioner.

Primært har formasjonene hans krevd to eller tre mann sentralt.

Til disse rollene har tyskeren nå Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Jordan Henderson, Fabinho, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic, Curtis Jones og Harvey Elliott.

De to sistnevnte har og vært blant de bedre i U21-EM, hvor engelskmennene møter Israel til semifinale onsdag kveld.

Det er flere grunner til at Liverpool bør handle raskt for å sikre seg Lavia

Det er flere grunner til at Liverpool bør handle raskt for å sikre seg Lavia

19-åringen virker å være førsteprioritet, og det har vært kontakt med agenten i flere uker.

Thiago har allerede takket nei til et tilbud fra Saudi-Arabia

Thiago har allerede takket nei til et tilbud fra Saudi-Arabia

Det er seriøs interesse for midtbanespilleren.

I tillegg kommer høyreback-hybrid Trent Alexander-Arnold, som har imponert på midtbanen for England, og noen unggutter som ikke er i seniorstallen.

Historikken til Mac Allister og Szoboszlai tilsier at de tåler å spille så godt som alt. Da er det i utgangspunktet ikke behov for en Romeo Lavia.

Hva kan forandre situasjonen?

En trigger vil være at noe skjer med noen av de ovennevnte navnene. Av dem har Jordan Henderson og Thiago blitt linket til Saudi-Arabia.

De røde forventer ikke å miste sin kaptein i dette vinduet, og Thiago skal i utgangspunktet være innstilt på en ny sesong på Anfield.

Å binde opp £40-50 millioner i 19-årige Lavia virker da ikke like lurt, med mindre en åpning skulle dukke opp.

Gløden for Nices Khephren Thuram slukket med Szoboszlai-overgangen. Her skal klubben ha landet på at ungareren var det bedre valget med tanke på hans anvendelighet, erfaring og ferdigheter.

Derimot ligger interessen for en ung midtstopper fremdeles der. Spørsmålet er mer hva som er tilgjengelig, og til hvilken pris.

Southampton forventer at nøkkelspillere drar fra skuta

Som vi har omtalt tidligere er det flere beilere for Lavia. Om Liverpool ikke går for 19-åringen ligger det likevel an til at han flytter på seg.

37-årige Russell Martin, som ble ny Southampton-trener så sent som 21. juni, sier til BBC Radio Solent at «The Saints» forventer å miste en del spillere.

– Jeg håper jeg kan overbevise noen mennesker om å bli som var 50-50 fornøyd med det. Jeg tror det vil være noen spillere som vi ikke kan unngå vil bli tilbake i Premier League, sier han.

– Det er spillets natur og noen av dem vil være alt for attraktive for Premier League-lag og vil ønske å gå og spille i Premier League. Du må respektere det.