Klubbens LHBT+-gruppe er «rystet og bekymret»

Kop Outs ber Jordan Henderson være «mann av sitt ord», og kritiserer Steven Gerrard.

Det pågår en veldig overraskende overgangssaga rundt kaptein Jordan Henderson, som skal vurdere et tilbud fra Steven Gerrards klubb Al-Ettifaq i Saudi-Arabia.

Der skal Liverpool-kapteinen ha tilbud om firedobling av lønnen sin, i en avtale som kan ha en varighet på tre år. Det er mange profilerte spillere som har meldt overgang til Saudi Pro League. Roberto Firmino har dratt dit, og Fabinho kan bli den neste, menn akkurat med Henderson er det litt spesielt.

Han er Liverpools kaptein, og har status som «kapteinenes kaptein» i Premier League som talsmann i mange viktige saker. En av dem er Rainbow Laces, og kampen for LHBT-personers inkludering og likestilling i idretten.

Pressemelding fra Kop Outs

Kop Outs er Liverpool FC sin LHBT+-gruppe, og er anerkjent av klubben. I 2021 hadde de møte med Jürgen Klopp på AXA Training Centre i Kirkby.

De uttrykker bekymring etter rapportene om at Rainbow Laces-ambassadør Henderson nå vurderer å avslutte karrieren i et land der det er ulovlig å være homofil eller transperson, og der alle som identifiserer seg som LHBT+ kan få strenge straffer.

«Vi er rystet og bekymret for at noen kan vurdere å jobbe for en sportsvaskingsoperasjon for et regime der kvinner og LHBT+-personer undertrykkes, og regelmessig topper statistikken med dødsstraff», skriver de ifølge The Athletic.

«Steven Gerrards rolle i denne sportsvaskingen er spesielt ille, gitt hans tidligere støtte for LA Galaxy-lagkamerat Robbie Rogers, som kom ut som homofil i 2013. Når noen har tjent en formue, bør penger friste dem til å gå på jobb? Kanskje de bør stille seg selv disse spørsmålene».

«Vi håper at Jordan Henderson viser seg som mann av sitt ord, og forblir tro mot verdiene til klubben vår, slik han så langt har vært».

Flere tidligere uttalelser

Som Rainbow Laces-ambassadør har Henderson kommet med flere uttalelser som han helt sikkert kommer til å bli konfrontert med dersom han faktisk går til Al-Ettifaq denne sommeren.

Spesielt denne får oppmerksomhet i sosiale media:

«Jeg mener at dersom du ser noe som åpenbart er feil, og får et annet menneske til å føle seg ekskludert, bør du stå med den personen skulder til skulder. Du har også et ansvar om å utdanne deg selv bedre om utfordringene de opplever», sa han i 2021

«Det er der min egen holdning til homofobi i fotballen er forankret. Før jeg er fotballspiller, så er jeg en forelder, en ektemann, en sønn, en bror, og en venn til menneskene i livet mitt som betyr så mye for meg. Tanken om at noen av dem skulle føle seg ekskludert fra å spille eller gå på en fotballkamp bare fordi de identifiserer seg som den de er, sjokkerer meg».

«Tanken på at de må skjule det for å bli akseptert? Det er akkurat det for mange LHBT+-personer føler. Vi vet dette, fordi de forteller oss det. Så vi må lytte, støtte dem, og jobbe for å gjøre det bedre»

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Liverpool-kapteinen skal helle mot å takke ja til en overgang til Saudi-Arabia.

Kommentar 13.jul 08:54
Under 30 eksemplarer igjen av sesongboka - løp og kjøp!

178 sider fullstappet med Liverpool-stoff:Under 30 eksemplarer igjen av sesongboka - løp og kjøp!

Utvidet frist for GRATIS frakt! Alle som bestiller senest søndag kveld vil motta boka med gratis frakt!

Supporterklubben 22.jun 13:46

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.