Bud ventes snart: Liverpool er i førersetet og forhandler om Lavia

Ingen enighet ennå, men det jobbes i kulissene og det første budet ventes snart.

Mens vi venter på endelige nyheter om Fabinho og Jordan Henderson, jobbes det nok på i spreng for å sørge for at Liverpool-midtbanen er bred og solid når Chelsea står på motsatt banehalvdel søndag 13. august.

Mye kan tyde på at det er Romeo Lavia som de røde prøver å lande, og Fabrizio Romano har hentet frem sine gamle meldinger fra tidligere i måneden om Liverpools interesse og forhandlinger.

Tyske Sky, med Florian Plettenberg, melder tirsdag at Liverpool er favoritter til å sikre seg 19-åringen. Tidligere har storheter som Arsenal, Chelsea og Manchester City blitt nevnt som interesserte.

Ikke minst skriver Plettenberg at Lavia ønsker å komme til Liverpool og har gitt grønt lys for overgangen. Klopp vil også ha Southampton-spilleren. Kan 1+1 bli 2?

Klubbene er i samtaler, noe de har vært en god stund, og pris og betalingsstruktur er nok noe av de hyppigste samtaletemaene.

£50 millioner

Den belgiske journalisten Sacha Tavolieri melder at det første offisielle budet snart vil være på vei, og at Lavia skal være litt irritert over at det har tatt sånn tid. Han tror Liverpool vil forsøke seg rundt £35 millioner.

Midtbanespilleren fra Belgia verdsettes dog til rundt £50 millioner. Noen vil synes det er høyt for et ungt talent som har noe begrenset med seniorfotball i bagasjen.

Southampton må selge spillere før en sesong i Championship - gir håp i Lavia-jakten

Southampton må selge spillere før en sesong i Championship - gir håp i Lavia-jakten

Treneren for sørkystlaget, Russell Martin, er tydelig på at noen spillere må ut før sesongstart.

Nyheter 23.jul 20:35
«En slik signering er en no-brainer på alle måter»

Uviss fremtid i Brighton:«En slik signering er en no-brainer på alle måter»

Uforventede overgangsmidler kan åpne dørene igjen for Moises Caicedo.

Nyheter 21.jul 19:02

Andre vil se på det som en god pris i dagens marked, og noe de røde kan og bør ta seg råd til sett opp mot hva de for eksempel trolig vil få for Fabinho eller prislappen Brighton har satt på Moises Caicedo (£100 millioner).

Det er også rundt den summen Chelsea skal ønske for å slippe Conor Gallagher. West Ham skal der ha fått avslag på et bud i størrelsesordenen £40 millioner.

Lavia kom inn etter 71 minutter da Southampton slo Reading 4-2 i en treningskamp lørdag 22. juli. «The Saints» møter så Bournemouth i kveld, før nederlandske AZ Alkmaar venter lørdag 29. juli.

Russell Martins lag serieåpner borte mot Sheffield Wednesday fredag 4. august.