Echo:Liverpool har fortsatt ikke hørt noe

Det har fortsatt ikke kommet noen henvendelse fra Saudi-Arabia.

Onsdag kveld rapporterte vanligvis godt informerte journalister om at Jordan Henderson lente mot å takke ja til et tilbud fra Al-Ettifaq i Saudi-Arabia, der han vil få firedoblet lønnen sin fra kontrakten han har i Liverpool.

På lørdag skal Liverpool på treningsleir til Tyskland, og det har blitt hevdet at saken må få en løsning før det skjer. Lokalavisen Liverpool Echo rapporterer at Liverpool så langt ikke har blitt kontaktet av Steven Gerrards klubb i Saudi Pro League eller noen andre. 

Frem til en henvendelse kommer vil Liverpool ha Henderson i sine planer for den kommende sesongen, og ingen i klubben ønsker å ham før en viktig sesong.

– Ingen formell samtale med Klopp

Torsdag morgen skrev «transferguru» Fabrizio Romano at Liverpool-kapteinen ville snakke med sin manager på torsdagens trening. Henderson er inne for tredje dag av sesongoppkjøringen i dag.

Paul Gorst i Echo skriver at det ikke er satt opp noen formelle samtaler, men at forholdet mellom 33-åringen og hans manager er slik at de kan diskutere slikt uformelt på treningssenteret.

Henderson har to år igjen av kontrakten sin med Liverpool, som derfor vil kunne kreve en overgangssum for ham. I sosiale medier hevdes det at Al-Ettifaq prøver å sikre seg spilleren gratis.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.

– Henderson vil snakke med Klopp i dag

– Henderson vil snakke med Klopp i dag

Den store saken denne uka er Jordan Henderson og hvor han skal fortsette spillerkarrieren.

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Liverpool-kapteinen skal helle mot å takke ja til en overgang til Saudi-Arabia.

Kommentar 13.jul 08:54