Mener Trent Alexander-Arnold bør bli Liverpools neste kaptein

Jürgen Klopp har en viktig avgjørelse å ta de neste ukene.

Det aller meste tyder på at Jordan Henderson er ferdig i Liverpool, og at en overgang til Steven Gerrards Al Ettifaq ligger i fremtiden til kapteinen.

Inn mot 2023/24-sesongen må Jürgen Klopp derfor velge ut en ny kaptein i laget, for første gang under hans regjeringstid på Anfield.

Simon Hughes i The Athletic er ikke i tvil om hvem han mener tyskeren bør velge.

– Trent Alexander-Arnold kan være en verdensklassespiller de neste ti årene, og han tilbyr en kontinuitet og identitet i laget, skriver han.

Det aller meste tyder på at det blir Van Dijk, med Salah luskende i bakgrunnen.

– Det er satt spørsmålstegn ved om Liverpool bør beholde Salah og Van Dijk etter at kontraktene deres utløper, og sistnevnte vil da være 35 år. Alder er ikke et problem for Alexander-Arnold, som vil være 26 år.

Steven Gerrard var 23 år da han fikk kapteinsbindet i 2003, og Henderson 25 i 2015. Trent Alexander-Arnold er for øyeblikket i midten, etter å ha fylt 24 år i fjor høst.

23 ÅR: Steven Gerrard ble Liverpools kaptein i 2003.

23 ÅR: Steven Gerrard ble Liverpools kaptein i 2003.

Hughes får støtte av The Telegraph-journalist Chris Bascombe i sine vurderinger. Han mener at et slikt valg kan markere en ny æra for Liverpool Football Club.

– Når planene er lagt for å markere en satsing på en langsiktig fremtid, hvem kunne da vært en bedre kaptein enn den lokale gutten i verdenstoppen, som er selve sjelen i klubben, spør Bascombe.

Et uforventet problem

Et salg av Jordan Henderson betyr at Jürgen Klopp og co må velge en ny kaptein inn mot 2023/24-sesongen. For øyeblikket ser det ut som Virgil Van Dijk er favoritten til å ta over stafettpinnen.

Simon Hughes er skeptisk til nederlenderen, som nylig fylte 32 år.

– Han har slitt med å være Nederlands kaptein. I etterkant av kneskaden (mot Everton) har han ved flere anledninger vært mer opptatt av seg selv, og ikke lagkameratene, mener journalisten.

Det samme kan vel forsåvidt også skrives om Alexander-Arnold, som slet i store deler av forrige sesong. Det er ikke godt å si hvem Klopp til slutt ender på, men kanskje tyskerens assistent allerede har hintet til hvem det blir.

– Pepjin Ljinders beskriver Alexander-Arnold som en fremtidig kaptein i sin bok. Det var kanskje ikke forventet at den fremtiden ville komme så fort, skriver Hughes.

Enn så lenge er ikke Hendersons overgang til Al Ettifaq bekreftet, men det ville vært svært overraskende om 33-åringen ikke forsvinner i løpet av de neste dagene.

– Jeg kunne ikke vente med å komme tilbake

Curtis Jones:– Jeg kunne ikke vente med å komme tilbake

Curtis Jones brukte deler av ferien sin på å følge Liverpools oppkjøring.

Klopp utelukker å ta over det tyske landslaget nå - planlegger å bli i Liverpool ut avtalen

Klopp utelukker å ta over det tyske landslaget nå - planlegger å bli i Liverpool ut avtalen

Det virker sannsynlig at Jürgen Klopp på et eller annet tidspunkt kommer til å ta over det tyske landslaget. Det eneste som er sikkert er at det ikke blir før avtalen med Liverpool er over.