Carragher: «Pengene er vanskelig å takke nei til og derfor har nesten ingen gjort det»

Mener Jordan Henderson vil være en god avtale for Saudi Pro League, men også for Liverpool.

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher er ikke redd for å si det han mener, og 45-åringen har etter hvert måttet se gamle lagkamerater, som Robbie Fowler og Steven Gerrard gå til Saudi-Arabia.

Nå er enda en av hans tidligere medspillere på vei til Midtøsten.

I forbindelse med at Fabrizio Romano meldte om at Jordan Henderson skal ha akseptert tilbudet fra Gerrards Al-Ettifaq ble «Carra» bedt om å kommentere.

På Twitter skriver den gamle forsvarskjempen dette:

«Pengene er vanskelig å takke nei til og derfor har nesten ingen gjort det, en stor tjener og spiller for Liverpool. Han vil få kritikk fordi han har fått mye ros for sitt standpunkt på LGBTQ+ tidligere.»

Carragher gir og uttrykk for at dette virker som en god avtale for spilleren, for Saudi Pro League og for Liverpool.

«Ikke en spiller i sin beste alder men igjen en stor erklæring å få Liverpool-kapteinen til den saudiske ligaen. En god avtale for Liverpool også.»

Uttalt seg kritisk tidligere

Det er ikke første gang Carragher er inne på emnet, og tidligere har han reagert på det som foregår over i Saudi-Arabia.

I forbindelse med Bernardo Silva-ryktene kommenterte han: 

Henderson og Fabinho trente som normalt med laget torsdag

Treningbilder: Henderson og Fabinho trente som normalt med laget torsdag

Thiago Alcantara var og å se.

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Liverpool-kapteinen skal helle mot å takke ja til en overgang til Saudi-Arabia.

Kommentar 13.jul 08:54

«Bernardo Silva i sine beste år og har vært vært en av de beste spillerne i Europa for de siste fem årene! Jeg var ikke bekymret over at Saudi League tok spillere i 30-årene, en smule bekymret med spillere under eliten (Neves) men om dette skjer føles det som en gamechanger.»

«Saudi har tatt over golf, de store boksekampene og nå ønsker de å ta over fotballen!! Denne sportsvaskingen må bli stoppet!»

Forrige uke var han i ordkrig med tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand, som ikke helt tar til seg kritikken mot landet.

– Bare fordi det er Saudi, blir folk gale. Men alle disse andre landene og ligaene har gjort eksakt det samme de siste årene, kom det fra Ferdinand.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.