Southamptons trener antyder at Lavia har tankene andre steder, og var glad for å få han på banen tirsdag

Tirsdag kveld spilte 19-åringen en omgang, selv om det er bud og konkret interesse fra Liverpool.

Tirsdag kveld spilte spilte Championship-klare Southampton treningskamp mot Premier League-laget Bournemouth, men det meste var i skyggen av budene på kaptein James Ward-Prowse og prospektet Romeo Lavia.

– Overgangvinduet bør stenge før sesongstart, det er latterlig etter min mening og hjelper definitivt ikke, uttalte Russell Martin til Southern Daily Echo.

Kampen, som ble vunnet 3-2 av Bournemouth, var og første gang den ferske Southampton-treneren fikk møte hjemmefansen.

– Vi er en klubb som har rykket ned og har mye talent som folk er tiltrukket av, men vi vil forberede som om de vil være her fordi vi er nødt til det.

For mange spillere

37-åringen, som fikk jobben på sørkysten for litt over én måned siden, sliter og med at stallen er for stor. Likevel er det ikke gitt at det blir spillersalg.

– Det er ingen garanti at noen vil dra, det er mye jobb med 27 spillere eller hva det er men vi vil gi alle en sjanse til å komme på banen.

Sommersigneringen fra Manchester City gjorde et av målene for «The Saints». Ellers har det vært rolig med innkjøp.

– Vi har 20 spillere involvert i kveld, fem gutter som trente tilbake på Staplewood og James Ward-Prowse og Juan Larios skadet, det er en stor tropp. Det er ganske åpenbart og naturlig at spillere må gå videre først.

For kaptein Ward-Prowse er det kun snakk om et mindre kneproblem, og en forholdsregel med tanke på budet fra West Ham.

Lavia fikk starte

Martin roterte mye på laget som slo Reading 4-2 lørdag 22. juli. Det betydde startplass for Liverpool-målet Romeo Lavia.

– Jeg synes Romeo, med tanke på hva som skjer, hadde godt av å spille i kveld og gjøre alt det der, det var bra for han å komme på banen for han har ikke fått de minuttene andre har fått.

– Jeg tror han vil overgå Fabinho allerede i løpet av de neste tre-fire månedene - så god er han

Southampton-journalist til The Anfield Wrap:– Jeg tror han vil overgå Fabinho allerede i løpet av de neste tre-fire månedene - så god er han

Dersom Fabinho blir værende i Liverpool, tror ikke en av journalistene som følger Southampton tettest at han beholder plassen sin i laget lenge.

Innsikt 25.jul 18:00
Southampton har avslått Liverpools første bud - forhandlingene fortsetter

David Ornstein: Southampton har avslått Liverpools første bud - forhandlingene fortsetter

Nå er det bekreftet at Liverpool har gjort sitt første fremstøt i jakten på Romeo Lavia.

19-åringen så hvertfall ut til å ha ballkontrollen i orden, før han og James Bree gikk av i pausen, til fordel for Kyle Walker-Peters og Will Smallbone.

Sky Sports-reporter James Green oppsummerte det slik: «På St Mary’s i kveld og Romeo Lavia så definitivt uinteressert ut i første omgang. Hodet ned, gikk ofte rundt, viste glimt av sin klasse, men så ut som en spiller som ville bort. Tatt av i pausen.»

Treneren er ærlig på at han ikke vet noe mer om situasjonen.

– Du kan spørre om en oppdatering men jeg kan ikke gi deg en fordi jeg vet ikke. Jeg vil snakke med Jason (Wilcox) nå men jeg har forberedt for denne kampen. Jeg vil alltid være ærlig med dere men jeg har ikke funnet ut av det ennå.

Det er 52-årige Wilcox som leder forhandlingene med Liverpool. Mange vil kjenne igjen vingen fra Blackburn-laget som vant ligaen i 1995. Han jobbet mange år i Manchester City, før han ble ansatt i Southampton i januar 2023.