Deadline Day 2022:Verdsatt til £50 millioner etter fem kamper i Premier League

Romeo Lavia er en helt spesiell spiller, og kunne endt hos Chelsea på Deadline Day i fjor sommer.

Torsdag formiddag kom nyhetene om at Liverpool har lagt inn et nytt og forbedret bud på £45 millioner pund for Romeo Lavia.

Dominik Szoboszlai og Alexis Mac Allister har kommet inn tidligere i sommer, og Jürgen Klopp vil gjøre 19-åringen til klubbens tredje signering denne sommeren.

Flere vil kanskje stusse på prislappen til 19-åringen, som rapporteres å ende på et sted mellom 40 og 50 millioner pund. Da er det viktig å påpeke at de røde ikke er den første klubben som er villig til å betale slike summer for ham.

En av dem er Chelsea, og det var allerede i fjor sommer. Da hadde Lavia bare spilt fem kamper i Premier League. Prisen? 50 millioner pund.

INTERESSERT: Thomas Tuchel og Chelsea prøvde å hente Romeo Lavia på Deadline Day i fjor sommer.

INTERESSERT: Thomas Tuchel og Chelsea prøvde å hente Romeo Lavia på Deadline Day i fjor sommer.

Den korte historien

Lavias karriere begynte for alvor å skyte fart i fjor sommer. Da hadde han tilbrakt de siste to årene på Manchester Citys akademi, men kampen om plassene på førstelaget ble for tøff for den daværende 18-åringen.

Da kom Southampton og rekrutteringssjefen Joe Shields på banen og hentet ankeret for rundt 10 millioner pund. Det viste seg å bli en suksess.

Shields kom fra nettopp Manchester City tidligere den sommeren, og hentet flere unggutter fra Manchester-klubbens akademi. En av dem var selvfølgelig Lavia.

Premier League sesongen ble sparket i gang i starten av august, og Lavia imponerte på Southamptons midtbane. 19-åringen leverte så godt at Chelsea prøvde å hente ham en knapp måned senere.

Det budet ble avslått, og senere offentliggjort av Fabrizio Romano. Da beskrev sørkystklubben ham som «umulig å få tak i».

Rekrutteringssjefen Joe Shield endte ironisk nok opp hos nettopp Chelsea et par måneder senere, mens Lavia ble værende i Southampton ut sesongen.

I løpet av de siste månedene har han blitt linket til Arsenal, Manchester United, Chelsea, Manchester City og selvfølgelig Liverpool.

Shields og Chelsea ser ut til å bli Klopps argeste rival i jakten på 19-åringen, men for øyeblikket ser det lyst ut.

«Ting kan skje fort»

Velinformerte Paul Joyce kom med en oppdatering på Lavia-overgangen onsdag kveld.

«Liverpools første bud på Romeo Lavia var på 34 millioner pund, pluss 4 millioner i klausuler. Southampton forventer et nytt bud snart», skrev journalisten.

Ifølge David Lynch kan overgangen bli fort gjennomført, grunnet Liverpools reise til Asia.

«Det er sannsynlig at ting vil skje ganske fort nå. Jürgen Klopp ville nok elsket å ha Lavia på flyet til Singapore torsdag», skrev han.

Liverpool skal ha sendt over bud verdt £45 millioner

Liverpool skal ha sendt over bud verdt £45 millioner

Det fortsetter å jobbes med å få klar Romeo Lavia.

Nå bekrefter Liverpool FC overgangen, de røde får £12 millioner

Nå bekrefter Liverpool FC overgangen, de røde får £12 millioner

Al-Ettifaq blir Jordan Henderson nye arbeidsgiver de neste tre årene.