Kritisk, men fornøyd:– Alle vet hva som skal gjøres, men de gjorde det ikke

Jürgen Klopp var fornøyd med prestasjonen, men likte den andre omgangen langt bedre enn den første.

Et topp resultat, ingen skader og god stemning. Det er ordene Jürgen Klopp bruker for å beskrive 4-0 seieren over Leicester.

Tre av Liverpools fire mål ble satt i mål før pause, etter scoringer av Darwin Nunez, Diogo Jota og Bobby Clark. Klopp er likevel småkritisk til lagets første omgang.

– Det høye presset fungerte ikke veldig bra i den første omgangen. Det ble bedre utover, og til slutt begynte vi å vinne ballen høyere i banen. Det er svært viktig, sier LFC-sjefen.

Bedring etter hvilen

Klopp forklarer Leicesters sjanser i åpningen som et resultat av dårlig presspill. Et svært viktig element i tyskerens spillestil.

– Det er svært vanskelig for backene å være i riktig posisjon i slike situasjoner. Alle vet hva de skal gjøre, og spillerne i nærheten av ballen må gå i press. Det gjorde de ikke, fortsetter han.

I pausen byttet Klopp samtlige utespillere inn mot andre omgangen, og fikk raskt resultater av det.

– En mye bedre omgang. Jeg tror vi innså det øyeblikkelig. Det er viktig, for vi bruker mye tid på den delen av spillet.

En god prestasjon

I den innledende delen av første omgang slet Liverpool med å beholde ballen i laget, og virket slurvete og umotivert.

– Vi så litt stive ut med ballen i laget. Curtis (Jones) og Trent (Alexander-Arnold) er svært gode spillere i slike situasjon, men vi ble litt for rolige. Pasningene var ikke harde nok eller raske nok, mener tyskeren.

Liverpool-sjefen er likevel ikke misfornøyd med spillernes prestasjon. I etterkant av kampene liker han å fokusere på hva som ikke fungerte, enn å snakke om hva som fungerte.

– Vi fant ofte Macca (Mac Allister) i rommene, så det var bra. Da fikk vi fart på spillet så det bra ut. Vi hadde mange gode perioder, men jeg snakker ofte om hva vi kan gjøre bedre, avslutter han.

En dominerende oppvisning av Liverpool – men en mangel ble svært synlig

Kampkommentar etter 4-0 seieren over Leicester:En dominerende oppvisning av Liverpool – men en mangel ble svært synlig

Jürgen Klopp og co må ut på overgangsmarkedet før sesongstart.

Kommentar 30.jul 14:00
Forklarer hva Liverpool jobber mest med inn mot sesongpremieren

Kåret til banens beste:Forklarer hva Liverpool jobber mest med inn mot sesongpremieren

Diogo Jota ble kåret til banens beste spiller mot Leicester.