Schmadtke forteller om rollefordelingen i Liverpool– Å ha Jürgen Klopp som sin overordnede er enkelt å akseptere

Etter at overgangsvinduet har stengt skal Liverpool og Jörg Schmadtke vurdere om samarbeidet skal fortsettes. Tyskeren legger ikke skjul på at han trives i rollen.

Overgangsvinduet går omsider mot slutten, og det betyr at tiden snart er inne for at samarbeidet mellom Liverpool og Jörg Schmadtke skal evalueres. 

Tyskeren har tilsynelatende bidratt til at Liverpool sikret seg Dominik Szoboszlai og Wataru Endo fra det tyske markedet, og har viktige dager foran seg når de rødkledde skal forsøke å komme til enighet med Bayern Munchen om en overgang for Ryan Gravenberch. 

I et intervju gjengitt av Training Ground Guru åpner tyskeren opp om rollen sin i Liverpool. 

Underordnet Klopp

– Jeg var klar over rollen min fra start av. Jeg kjente jobbeskrivelsen og gikk for det. Å ha Jürgen Klopp som sin overordnede er enkelt å akseptere. Navnet Klopp taler for seg selv, innleder han i intervjuet. 

Schmadtke bekrefter at det er Jürgen Klopp som er sjefen etter at sportsdirektørene Michael Edwards og Julian Ward har forlatt klubben de siste årene. 

– I England er det treneren som tar avgjørelsene. Det er Klopp som setter standarden i Liverpool, og jeg fungerer i prinsippet som en som gjør tjenester for ham og hans assistent. Jeg har ansvaret for implementering av ideer og aktiviteter, avslører konsulenten. 

Akkurat den påstanden stemmer ikke nødvendigvis, da velfungerende klubber som Brighton og Aston Villa har en sportsdirektør som er overordnet treneren. De fleste lag i Premier League har en sportsdirektør. 

FRITTALENDE: Schmadtke er ikke redd for å si sin mening.

FRITTALENDE: Schmadtke er ikke redd for å si sin mening.

Slipper pressen

En ting Schmadtke trives svært godt med i England, er at han slipper å være tilgjengelig overfor pressen. 

I hjemlandet er han kjent som en frittalende person som ikke er redd for å uttale seg selv om det kan skape reaksjoner. 

– Det er bare en pressekonferanse i uken, og jeg synes det er veldig bra at det bare er Jürgen som snakker og ingen andre. Klopp er ansiktet til Liverpool, og det eneste talerøret. Jeg er glad for at jeg ikke lenger må gjøre ting som er en negativ del av å være i det offentlige søkelyset. 

Med kun noen dager igjen av overgangsvinduet er det enda ikke kjent om Schmadtke kommer til å fortsette i Liverpool - selv om avtalen i utgangspunktet strekker seg i ett år. Han legger ikke skjul på at han trives. 

– Jeg er henrykt over å være i klubben, og fascinert av atmosfæren. Det er en stor klubb, men det er ingen arroganse. Det er stort samhold - vi ser det i kantinen når proffene sitter med sekretærer og andre ansatte, og managerne sitter med de unge spillerne. 

– Det er gode personer som jobber i alle ledd og kommuniserer godt sammen. Jeg liker å arbeide her. 

Liverpool håper at domino-effekt skal gjøre Gravenberch tilgjengelig

Liverpool håper at domino-effekt skal gjøre Gravenberch tilgjengelig

Fulham må la sin midtbanespiller Joao Palhinha gå til Bayern for at tyskerne skal gi slipp på Gravenberch, men ønsker ført å ha klar en erstatter.

Det tyske talentet er beundret i hjemlandet, og kan bli utlånt til Bundesliga

Det tyske talentet er beundret i hjemlandet, og kan bli utlånt til Bundesliga

Frauendorf trente med Liverpools første lag i sesongoppkjøringen, og kan nå bli lånt ut til Bundesliga.