– Ambisjonen er å vinne ligaen

Trent Alexander-Arnold sier Liverpool er et lag fullt av vinnere, og at de har et klart mål om å klatre til topps på tabellen.

– Vi har vist at vi er i stand til det. Vi er et lag som er fullt av vinnere, og i sommer har vi hentet en verdensmester og en som har vunnet trofeer i Tyskland. Vi har vinnermentalitet. Ambisjonen er å vinne ligaen. Det gjemmer vi oss ikke fra, sier Trent Alexander-Arnold i et intervju med Sky Sports

Liverpools nye visekaptein er klar i sin tale etter uavgjort mot Chelsea i åpningskampen, et resultat han lever greit med. 

– Vi tar med oss et poeng fra Stamford Bridge i åpningskampen, i en vanskelig kamp der de ville vise at de er klare for å slå tilbake etter forrige sesong. Det var ikke tre poeng, men likevel noe vi kan bygge videre på.

Det virker også Liverpool å være. 

– Forrige sesong var en stor skuffelse, for vi burde kjempe om tittelen hvert år, sier scouseren. 

Angrepsmelodi som blir sesongens Liverpoolsang

Kampkommentar Chelsea v LiverpoolAngrepsmelodi som blir sesongens Liverpoolsang

De helrøde var igjen farlige framover, og sårbare bakover. Lite tyder på at Jürgen Klopp vil greie å forandre det defensive med det første.

Kommentar 13.aug 20:22
Lovende takter fra de nye. Men som i fjor må vi sette vår lit til Alisson

Spillerbørs og folkebørs: Lovende takter fra de nye. Men som i fjor må vi sette vår lit til Alisson

Liverpool ser ut til å by på en sesong med sjansebonanza begge veier. Da er det godt å ha Alisson Becker.

Kommentar 13.aug 19:32

Han tror de røde kan bite godt fra seg i 2023/24-sesongen, selv om mange spillere har takket for seg. 24-åringen mener det kan være positive sider ved den store utskiftningen. 

– Det gjør at andre spillere kan gripe sjansen, og det gir mulighet til fornyelse. Vi har spilt på samme måte lenge, men har nå endret det litt. Mentaliteten er imidlertid den samme, sier han.

Klar for å spille ren midtbane

En av endringene kom mot slutten av forrige sesong, da høyrebacken gikk over i en hybridrolle der han går sentralt og høyere i banen når de røde har ballen. 

– Jeg liker å ha ballen og få ting til å skje, og det har jeg flere muligheter til når jeg spiller sentralt, sier han.

På spørsmål fra den nyansatte Sky Sports-eksperten Daniel Sturridge om han kan tenke seg å spille midtbane på fast basis, svarer Trent følgende:

– Det er noe jeg ville vært klar for, og som jeg tror jeg hadde likt. Men det er ikke min avgjørelse, sier han.

Trent var bare centimetere å notere en målgivende pasning i åpningskampen, men Mohamed Salahs 2-0-scoring ble annullert for offside. I stedet utliknet Chelsea, og kampen endte 1-1. 

– De overrasket litt og gjorde det vanskelig for oss. Vi var bra de første 20 til 25 minuttene før de fikk kontroll på kampen. Etter hvert handlet det for vår del å holde fasongen og sikre et poeng på bortebane, sier han.